İstanbul’da Taksim’e çıkmak isteyen işçilere plastik mermili müdahale

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen, İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim Meydanı’nda kutlanmasına izin vermedi. Saraçhane’deki toplanma noktasından Taksim’e yürümek isteyen sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerden oluşan grup, Unkapanı’ndaki Bozdoğan su kemerleri altında barikat kuran polisle karşı karşıya geldi. Gruptaki bazı kişiler barikatı zorlarken, polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ve “dağılın” uyarılarının ardından, tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu ve toplanan kitle dağıldı.

İstanbul’da Taksim’e çıkmak isteyen işçilere plastik mermili müdahale

Taksim ve geniş çevresi ablukaya alındı, her sokak başına polis barikatları konuldu. Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına izin verilmezken, çöp konteynerleri bile kaldırıldı. Halk ise Saraçhane meydanına akın etti.

Anlık olarak polis barikatını aşmak isteyenlere polis biber gazı ile saldırıyor. Bölgeye ulaşmak isteyenlere polis yer yer engellemeler ve şiddetle cevap verdi.

Tarihi Bozdoğan Su Kemeri’nin altına barikat kuran polis, kortejin yürüyüşüne izin vermedi.

Gruptaki bazı kişiler barikatı zorlarken, polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ve “dağılın” uyarılarının ardından, tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu ve toplanan kitle dağıldı.

CUMARTESİ ANNELERİ ABLUKA ALTINDA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkmak isteyen emekçiler polis engeliyle karşılaştı. Saraçhane’de yapılan toplanma çağırısına CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılırken polisin kitleyi takip eden gazetecilere yönelik “Basını süpürün” sözleri gündem oldu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir