İYİ Parti Bursa Adayı Türkoğlu’ndan ‘acil anayasa’ çıkışı

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Norm Haber’e konuk oldu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşın yorgun olduğunu belirten Türkoğlu, “1 Nisan’da ilk iş Bursa’nın anayasası yok. Acilen en büyük risk olan deprem riskine karşı acil afet lojistik merkezinin hazırlanması olacak. Yunuseli pisti uzatılacak ve lojistik merkezi olacak. Bursa mutlaka depreme karşı hiçbir dakika kaybetmeden çalışması lazım. Bunlar yapmış mı? Yapmamış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordum, ‘Bursa’nın afet planı yok’ yanıtını aldım.” dedi.

İYİ Parti Bursa Adayı Türkoğlu’ndan ‘acil anayasa’ çıkışı

Türkiye’de yerel seçimlere kısa süre kala adayların çalışmaları da devam ediyor.

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Norm Haber’de yayınlanan Furkan Kahraman ile Normal Sorular’a konuk oldu.

‘SEÇMENDE İLGİSİZLİK VAR’

Vatandaşların seçime ilgisiz olduğunu belirten Türkoğlu, “Çok yoğun bir süreç yaşadık ama gereğini yaptık diye düşünüyoruz. Ben halen vatandaşların yerel seçim gündemine yeterince vakit ayırmadıklarını görüyorum. Seçmende bir ilgisizlik var. Vatandaş çok fazla gündemi yoğun. Vatandaşın gündemi geçim sıkıntısıyla yoğun.” dedi.

‘HAYAT PAHALILIĞINDAN DOLAYI VATANDAŞ PERİŞAN’

‘Hayat pahalılığından dolayı vatandaş perişan’ diyen Selçuk Türkoğlu, “Barınak yapılacağından bahsediyoruz vatandaş ‘Ben barınamıyorum sen neden bahsediyorsun?’ diyor. İlk defa vatandaşımız bu kadar yoklukla karşı karşıya. Hesap çok net ortada. Türkiye’de faiz 50, gerçek enflasyon yüzde 150’nin üzerinde. Mazot 45, Türk parasının değeri de Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesinde. Hayat pahalılığından dolayı vatandaş perişan. Sadece 15 milyon emekli var 8 milyonu 10 bin liraya hapsedilmiş.” sözlerini kullandı.

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, vatandaşta siyaset yorgunluğu olduğunu belirterek seçime katılımın düşük olabileceğini söyledi.

‘AKTAŞ’IN SUNDUĞU VİZYON BEDAVA ÇAY, KAHVE DAĞITMAK OLDU’

Türkoğlu, “Hafta 3-4 gün Bursaray’da vagon vagon insanlara ulaşıyoruz. Vatandaşın gerçek gündemi bundan dolayı dolu. Türk insanına en kötü şey oldu; umudunu kaybetti. Gençler hayal kuramıyor. Canını kurtaran yurt dışına kaçıyor. Onun yerine Bursa’da 280 bin Suriyeli var, Türkiye’de 10 milyonun üzerinde Suriyeli ve Afgan var. Şehre karşı işlenen suçların faturasını kimse ödemiyor. Bursa’da 20 yıllık yönetimin sonunda kocaman bir sıfır var. Yerel ve genel iktidar zihniyeti aynı. Son 7 yıldır da Alinur Aktaş yönetiyor.  Şampiyon Bursasporumuz vardı son halini gözyaşlarıyla görüyoruz. 20 yıldır Bursa aynıydı neden hızlı tren gelmedi?  Bursa sahipsiz, Bursa kötü yönetildi. 20 yıl sonra Aktaş’ın Bursa’ya sunduğu vizyon nedir? Mevcut belediye başkanının Bursa’ya sunduğu vizyon bedava çay, kahve dağıtmak oldu. Bu mu vizyonunuz? 31 Mart yerel seçimlerinde Bursa’nın verilmeyen haklarını geri alması için haklarını savunacak kent liderlerine ihtiyaç var.” ifadesini kullandı.

‘SADECE AKTAŞ İLE DEĞİL ERDOĞAN VE BAKANLARLA YARIŞIYORUZ’

İktidarın yerel seçim çalışmalarını eleştiren Selçuk Türkoğlu, “Biz sadece Alinur Aktaş ile değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarla yarışıyoruz. Tarzan zorda. Bu sefer istedikleri gibi olmayacak, vatandaş artık değişim istiyor. Ben ilk defa kamu kaynaklarının bu denli kullanıldığını gördüm. Millet zaten aç iftarlara gidiyor. Bunlar bütün Bursa’nın parasıdır. Bu paradan parti propagandası yapıyorlar. Bu haramdır, bu haramla vatandaşa iftar ettirdiler. Sen belediyenin parasıyla nasıl partiye iftar verirsin? Bütün billboardlar milyonlarca lira ile donattılar. Promosyon siyaseti. Bursa’nın oyu satılık mıdır? Bursa’nın oyu yiyeceği çorba ile alakalı mıdır? Bu seçmene saygısızlık değil midir? Biz böyle bir yarışta yerel seçime giriyoruz.  Neden Bursalılar karşısına çıkıp projelerimiz konuşamıyoruz? Eski millete hesap veriliyordu siz milletten büyük müsünüz? Otobüsümüze çirkin yazılar yazmışlar zaten bir otobüsümüz var seçimin son gününe kadar onunla dolaşacağız.” dedi.

Ayrıca İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu sandık güvenliği konusunda da gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Türkoğlu, yerel seçim çalışmalarında ‘CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e kazandırmak için çok fazla çalışmadı’ iddialarına da yanıt verdi.

İYİ Parti Adayı Türkoğlu, “Bu bir manipülasyondur. Türkiye’de bu işlere aday olanlar neler yapmış biz neler yapmışız gelin bakalım. Bizim çalıştığımız projeler Sayın Aktaş ve Sayın Bozbey’in projelerinden daha detaylı. Seçimin sonucunu etkilemeye matuf bir operasyon olarak yapıyorlar. Bunu reddediyorum, doğru değil. Sayın Bozbey ve Aktaş benim kadar çalışmıyorlar, birbirlerini eleştirmiyorlar. Kim alanlarda hak arıyor? Neden Sayın Bozbey benim kadar bağırmıyor? Bursalılara, Yunanca ve Bulgarca propaganda yaptırdılar. Bize bunu Yunan yapmadı. CHP nerede? Bu iddiaların hepsi yalan. Biz her şeyi net bir şekilde koyuyoruz niye mücadele etmiyorlar? Daha da ileri gidip ‘Anlaştınız mı kardeşim?’ diyeceğim Biz kendi cebimizden 1000 tane bezden pankart yaptık ertesi gün 800’ünü yırtıp attılar. Ben de iddia ediyorum Bursa’nın geldiği bu halin sorumluluğunun bir kısmı Aktaş’ınsa bir kısmı da Bozbey’indir.” ifadesini kullandı.

Selçuk Türkoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu seçime biz özgür Türk milliyetçisi olarak çıktık. Aldığımız her yol kıymetlidir. Belediyeleri de alacağız. Anketleri de önemsemiyorum, onlar hikaye. En büyük anket sandığın kendisidir.

1 Nisan’da ilk iş Bursa’nın anayasası yok. Acilen en büyük risk olan deprem riskine karşı acil afet lojistik merkezinin hazırlanması olacak. Yunuseli pisti uzatılacak ve lojistik merkezi olacak. Bursa mutlaka depreme karşı hiçbir dakika kaybetmeden çalışması lazım. Bunlar yapmış mı? Yapmamış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordum, ‘Bursa’nın afet planı yok’ yanıtını aldım.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir