İYİ Parti Bursa’da bayrak değişimi: Oy oranlarını açıkladı

İYİ Parti Bursa’da devir teslim töreni gerçekleşti. 3.Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Mehmet Hasanoğlu, Selçuk Türkoğlu’ndan görevi devraldı. Mazbata törenine katılan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Biz Bursa’da birinci parti olmaya kesin adayız” dedi.

İYİ Parti Bursa’da bayrak değişimi: Oy oranlarını açıkladı

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında bayrak değişimi gerçekleşti. Pazar günü kongrede delegelerin oylarıyla seçilen Mehmet Hasanoğlu, mevcut başkan Selçuk Türkoğlu’ndan görevi devraldı.

İl binasında düzenlenen devir teslim törenine Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu da katıldı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu.

‘BURSA’DA BİRİNCİ PARTİ OLMAYA KESİN ADAYIZ’

Zorlu, “İYİ Parti’nin Bursa’daki genel oyu yüzde 20’nin üzerinde. İnşallah görevine resmi olarak yeni başkanımız ve teşkilatlarımız el ele verecek. Biz Bursa’da birinci parti olmaya kesin adayız. Biz inanın mağdurun sesiyiz.” dedi.

AKŞENER’DEN SİNAN ATEŞ’İN AİLESİNE ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sinan Ateş’in ailesini ziyaret etmesine ilişkin konuşan Kürşad Zorlu, “Biz bugün bizi çok üzen bir saldırının takipçisi olmak için buradayız. Ankara’nın göbeğinde bir akademisyen, bir genç insan, iki kız çocuk babası vatansever katledildi. Bu hukukun da ötesinde insan vicdanını yaralayan bir netice şüphesiz. Asla bir siyaset malzemesi haline getirilmemesi için büyük özen gösterdik. Katiller ortaya çıkana kadar Meral Akşener bu davanın takipçisi olacaktır. Merhumun ailesine görüşme gerçekleştirmişlerdi. Bugün de Bursa’da babası ve ailesiyle bir araya geldi. Biz her konuda şüphesiz ailenin yanındayız. Başta Bursalılar olmak üzere Türk milletine başsağlığı diliyorum.” ifadesini kullandı.

TÜRKOĞLU: EMİRLERİNİZE HAZIRIM

Eski İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Önemli olan görevi haysiyetle devretmektir. 3 ana hedefimiz vardı. En yüksek oy oranı, en çok üye, muhalefet görevini gözümüzü budaktan esirgemeden, sesi çıkmayanların sesi olan için geliyoruz dedik. Allah’ın yardımıyla tüm teşkilatımızın desteğiyle çok verimli ve hedefe ulaşan 30 ayı beraber tamamladık. Bu ekip ile, yardımlaşma ile olur. Bursa bizi idare etti ve kol kola çalıştık. 13 bin üyeden 26 bin üyeye ulaştık. Oyumuzu yüzde 20’lere getirdik. Sorun alanlarında milletin hakkını aradık. Yerelde ve genelde iktidarın yaptıklarının hesabını sorduk. Türkiye’de örnek olacak demokrasi şöleni birlikte yaşadık. Kıymetli Dr. Mehmet Hasanoğlu ve heyetine bayrağı devredeceğim. Osmangazi ilçesini ve Hasanoğlu’nu hep yanımızda gördük. Çıtayı daha yukarı çıkaracak bir heyeti burada görüyorum. Selçuk Türkoğlu olarak bu partinin bir mensubu olarak emirlerinize hazırım. Gözüm arkadan kalmadan, daha güvenle görevini devrediyorum. Allah yolumuzu açık eylesin, hakkınızı helal edin” ifadesini kullandı.

HASANOĞLU: AKŞENER’İ DE KURTARICI BAŞBAKAN YAPACAĞIZ

Türkoğlu’nun ardından söz alan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu “Selçuk başkanıma bu zamana kadar verdiği mücadele için teşekkür ediyorum. 37 ay önce il başkanı olması için büyük bir gayret ortaya koymuştuk. Selçuk başkanımızın farklı bir kolda partimize hizmet etme amacı neticesinde kongremizde 661 delegemizin teveccühü ile görevi üstlendik. Yükümüzün ağırlığını biliyoruz. Kuruluştan bu yana görev alan il başkanlarına teşekkür ediyorum. Çıtayı daha yukarı taşıyacağımıza eminim. Selçuk başkanımız Bursa’da tek kale maç devrini bitireceğini söylemişti. Bitirdi de. Bizde 14 Mayıs’ta var gücümüzle 17 ilçemizde kenetlenerek Bursa’da İYİ Parti birinci parti olacak. Parlamenter sistemde de yine birinci parti olacağız. Genel Başkanımızı Meral Akşener’i de ülkenin kurtarıcı başbakanı yapacağız. 890 bin haneye ulaşmaya çalışacağız. Buradakiler iktidar partisinin mensubu olarak devam edecekler. Adaleti sağlayacak, liyakati getirecek bir kadro olacağız. Bu konuda şanslıyız. Bizlerle birlikte olan dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir