İYİ Parti Mudanya adayı Demirhisar: Birçok parti teklifte bulundu

İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Erol Demirhisar, Mudanya’da yapmak istediği plan ve projelerini düzenlenen basın toplantısıyla duyuruyor. Demirhisar, “Listeleri gördük, listelerde her hangi bir Mudanya’yı tanıyan arkadaş olmadığı için, ‘Mudanya’yı tanıtmak için aday olacaksın’ demeleriyle, aday oldum. Tepeden inen adayla biz seçime gitmek istemiyoruz.” dedi.

İYİ Parti Mudanya adayı Demirhisar: Birçok parti teklifte bulundu

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Erol Demirhisar, 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken, Mudanya ilçesinde yapmak istediği plan ve projeleri düzenlenen basın toplantısında anlattı.

İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Erol Demirhisar, “Son 10 güne kadar ben bu işte yoktum. Birçok siyasi parti bana aday olmam için teklifte bulundu. Bir siyasi parti Genel Başkanı’na gençlerin önünü tıkamayayım dedim. Listeleri gördük, listelerde her hangi bir Mudanya’yı tanıyan arkadaş olmadığı için, ‘Mudanya’yı tanıtmak için aday olacaksın’ demeleriyle, aday oldum. Tepeden inen adayla biz seçime gitmek istemiyoruz. Biz kendi içimizde hep böyle yönetildik, kendi içimizden bir aday çıkarırız, iyi olmazsa 5 sene sonra deviririz. O niyetle bu işteyim. Torunların yanında oturmak varken, bu işlere girmek kolay değil. Belediye sarayımız bile yok çadırda mı oturacağız bilmiyorum. Belediye işlerine hiç girmeyeceğim. Benim bütün niyetim, benden sonra iktidar partisinin adayı seçimi kazandı. Daha hala mahkemeler devam ediyor” diyerek konuşmasına başladı.

“YUKARIDAN GELEN ADAYLARLA MUDANYA’NIN YÖNETİLMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Mudanya’nın imara açılması hakkında konuşan Demirhisar, “Böyle bir tehlike olduğu için böyle adaylar var. Bu iş uzuyor. Makama oturunca göreceğiz ama bizleri zorlamaları kolay değil” dedi. 15 yıl aradan sonra hala Mudanya’da bir değişiklik olmadığını ifade eden Demirhisar, “Olumlu manada Mudanya’da hiçbir şey yok. Yıldıztepe’de yer var. Konserler var” diye konuştu.

Demirhisar, “Mudanya’da kafamdaki şey sakin şehir imajıydı. Ama maalesef bu hallere geldik. Sakin şehir işi bitti. 2015’ten 2023’e kadar aşağı yukarı 23-24 bin kişi artmış ama bunun 15 bin kişisi buralı olup 18 yaşını geçmiş seçime hak kazanmış. Zeytini aile kendisi toplayamazsa, para kazanamaz. Eğer aile çocuğuyla zeytine gitmezse para kazanma ihtimali yok. Trilye zeytini, Gemlik zeytini adını aldı. Ben Mudanyalılara bir şey diyorum. Biz yukarıdan gelen adaylarla Mudanya’nın yönetilmesini istemiyoruz. Ben bundan sonra topu Mudanyalılara attım. Dilek Hanım da sağ olsun, biz çıkınca, ‘kendi kitabındakileri hayata geçirmek için ben de sizinleyim’ dedi. Ona da teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“MUDANYALI HEMŞEHRİLERİMİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEĞİM”

Geçtiğimiz yıllarda hizmete açtığı Kapalı Pazar Yeri hakkında projesi olduğunu belirten Demirhisar, “Pazar yeriyle ilgili yine mahkemeye gittik. Mudanya’da deniz var diyor. Mudanya’da milattan önce de deniz vardı. Pazar yerini sordular. Pazar yeri mahkemelik, dedi. Mahkemelik olan pazar yeri değil, benim. 17 senelik pazar yerine böyle diyorlar. Ben Mudanyalı hemşehrilerimiz doğrultusunda hareket edeceğim. Vatandaş takdir edecek” diye anlattı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir