İYİ Parti seçim sonrası ittifaka noktayı koydu! 6’lı Masa seçim sonrası bitti…

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamaması ile birlikte 6’lı Masa resmen sona erdi. İYİ Partili Uğur Poyraz canlı yayında seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte ittifakın da sona erdiğini duyurdu.

İYİ Parti seçim sonrası ittifaka noktayı koydu! 6’lı Masa seçim sonrası bitti…

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sandık başına giderek oyunu kullandı. Meclis çoğunluğunu ve Cumhurbaşkanlığı Seçimini ‘Cumhur İttifakı’ kazanırken seçimlerde istenilen başarıyı elde edemeyen CHP ve İYİ Parti’de muhalif hareketlenme başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonrası ‘değişim’ mesajı ve partili bazı isimlerin ertelenen ‘kurultay’ sürecini tekrar yüksek sesle dile getirmesi kulisleri hareketlendirdi. Seçimde kameraların karşısına geçen ‘Buradayım’ mesajı veren Kılıçdaroğlu’nun istifa söylentilerine karşı göreve devam etmek istediği ifade edilirken gözler CHP’nin MYK’sından çıkacak sonuca çevrildi.

İYİ PARTİ’DE ‘KURULTAY’ TRAFİĞİ

İYİ Parti’de 24-25 Haziran’da yapılacak olan 3’üncü Olağan Kurultay’da Genel Başkan Meral Akşener’e rakip çıkacağı iddia edildi. İYİ Parti’deki bazı muhalif isimlerin toplantılar gerçekleştirdiği iddia edilirken kritik kurultay öncesinde Akşener kadrosu ile seçim sürecini değerlendirdi. İYİ Parti’de önümüzdeki dönemde parti içi görüşme trafiğinin artması beklenirken ayrıca yeni yol haritasının da belirleneceği ifade edildi.

SEÇİM BİTTİ, MASA GİTTİ

Millet İttifakı’nda peş peşe yeni gelişmeler yaşanırken İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında Millet İttifakı’nın seçim ittifakını olduğunu belirterek bu sürecin bittiğini söyledi.

Poyraz şu ifadeleri kullandı:

Bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti. İttifak tamamlanmıştır. Seçim bitmiştir. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız sayı Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’a kalan ikinci turu için de ittifakın içinde partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibariyle de seçim ittifakı bitmiştir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir