İYİ Parti’nin Bursa adayları belli oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı adaylarını Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda açıkladı. İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu oldu.

İYİ Parti’nin Bursa adayları belli oldu

Mesut Erdoğan / Norm Haber

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı adaylarını Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda açıkladı.

Düzenlenen toplantıya, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, 27. dönem İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti TBMM Grup Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Bursa İlçe Başkanları, İYİ Parti Genel Merkez yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle;

“Biliyorsunuz ki hep zorlu zamanlarda ben bu şehre gelip, enerji, cesaret ve inanç doldurarak dönmüşümdür. Hep bu salonları en zor zamanlarda bile doldurdunuz. İlk yolculuğu hep Bursa üstlendi. İyi ki varsınız, iyi ki beraberiz.

‘BURSA’NIN BENİM İÇİN ÖZEL BİR YERİ VAR’

Kadını erkeği genciyle hep aynı oldu. Hep aynı heyecan oldu. Hep aynı kararlılık oldu. Ama başkalarını incitmeyen bir iradeyi ben Bursa’da gördüm. Bursa’nın benim için özel bir yeri var. Lise yıllarımı burada okudum. Bir ailemin bir kanadı Bursalı. Ama en önemlisi, tam düştük, yapacak birşey yok dediğimizde ayağa kalktığımız yer burası. Bu millet devleti hem köprüden, hem de sokaktan topladı geldi. Sonra arkasını doldurdum ben. 2010’da ilgililere bizzat ben gidip dedim ki bu referandumu yapmayın. İnsanları kutuplaştırmak işinize geliyor sizin. Ama bunlar yol su olarak geri dönecek dedim. Bana her şey kontrol altında dediler. O anayasa değişikliği yapılmasaydı, Türkiye 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini yaşanmazdı. Bunun bedelini hep birlikte ödedik. Her gün tutuklanma tehdidi yaşadı buradaki herkes.

‘BU ÜLKEYİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

İYİ Parti’nin mensupları bu ülkenin bütünlüğü, korumak için canından vazgeçen insanlar olduğunu gösterdi. Biraz önce enteresan bir gözlemim oldu. Hâlâ aynı heyecanın hepimizde var olduğunu gördüm. Her yerden gagalanıyoruz. Önemli olan her türlü saldırıya uğruyor olmamızın, arkadaşımız tarafından bir tespit olması, bende şunu söylüyorum, ağababalarının bize gıcık olduğu bu sistemde biz bu ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Bu ülkede bir adım atıldı, Cumhurbaşkanını vatandaş seçsin dendi. Ama bu halkın seçtiği Cumhurbaşkanının yetkileri ne olacağını kimse sormadı. Sonra ortaya kargaşa çıktı. Referanduma gidildi. Biz o zaman hayır çıksın diye çalıştık. Sebebi neydi biliyor musunuz? Tek bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış bir Türkiye olmasın diyeydi.

AKŞENER BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLADI

‘AK Parti’nin karşısındaki en güçlü adaya oy verin’ dedi Özgür Özel. Ben de diyorum ki Bursa’da AK Parti’ye gıcık olanda, CHP’ye gıcık olanda Selçuk Türkoğlu’na oy verecek.Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu.

‘KİME OY VERİRSENİZ VERİN SUÇLANIYORSUNUZ’

Hukukun yerde, kanunun yerde olduğu, ekonominin rezalet bir hale geldiği, yandaşı kayrıldığı bir Türkiye’nin inşa edilmiş oldu ve el birliğiyle inşa edildi. Türkiye’nin yere düşürülmüş değerlerle bir anlayışın ortaya çıktığı bir sistem oldu. Kime oy verirseniz verin suçlanıyorsunuz. Ben bundan şikayetçiyim. Bu sisteme karşı çıkanlar, bunun yanında olanlar arasında da bir kutuplaşma oldu. Biz buna karşı gelebilir miyiz diye bir ittifaka giriştik. 2019 seçimlerinde ben 4 dağ ilçesi hariç her yeri gezmedim mi? Gezdim. Biz 2023’te başaramadık. Suç benimse olsun. Siz yüzünüzü ekşitip, sen zaten şucusun derseniz bu ayrışma üzerinde politika kurduğunuzda insanlar acı çekmeye devam eder. Siyaset seçmenin milletin taleplerine çözüm üretmektir. Muhalefet halkın avukatı olmaktır. Türkiye’nin her yerinde esnaf gezdim, onların dertlerini dinledim. Benim arkadaşlarım da benim dışımda şehir şehir gezdiler. Bizde iktidara dedik ki, böyle bir dert var, bu da çözümü dedik. Gerçekten siyaset yapmak budur

‘AK PARTİ’YE GICIK OLAN, CHP’YE GICIK OLAN HERKES TÜRKOĞLU’NA OY VERSİN’

Emekli maaşlarının en düşüğünün bir noktaya gelmesinin sebebi biziz. KYK yurdu çıkmadığı için okullara gitmeyen gençlerin halini görseniz kahrolursunuz. Şiddete uğrayan kadınlar kötü durumda. Yandaşlara verilen paralar ortadayken, tarımla meşgul olan insanlara verilecek desteğin çok alt seviyede olduğu ortada. Bütün eksiklikleri buraya koyun. Hukukun adaletin konuşulmadığı bir seçimin Bursa’ya ne faydası var. Özgür Özel dedi ki, ‘AK Parti’nin karşısındaki en güçlü adaya oy verin.’ Ben de diyorum ki, AK Parti’ye gıcık olan, CHP’ye gıcık olan herkes Selçuk Türkoğlu’na oy versin diyorum. Sendika başkanıyken yaptıkları ortada. İnsan gibi insan.

‘BİZİM BU UCUBE SİSTEME BİR İTİRAZIMIZ VAR’

İki yumruğa tekrar sıkıştırılıyor. İki tarafın da çok işine geliyor. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Herkesi kastediyorum. Çok kolay politika yapıyorlar. Bu milleti birbirine düşman edildiği sistemin zararını Bursalılar çekti. Bursa’da yolsuzlukları konuştunuz mu? Hangi belediye yaparsa yapsın. Suç ortaklarını gördünüz mü? Bu ucube sistemden kurtulmak için İstanbul ve Ankara’yı almak yetmiyormuş. Bizim ne CHP ile ne de AK Parti yöneticilerine özel bir düşmanlığımız yok. Bizim bu ucube sisteme bir itirazımız var. Buna gıcık oluyoruz. İlginç bir dönemden geçiyoruz. Milliyetçilik yükseliyor, ama sanki moda haline geliyor. Bizi biz yapan çok şeyi anlatamamış gençlere.”

İŞTE İYİ PARTİ’NİN BURSA ADAYLARI

Büyükşehir: Selçuk Türkoğlu

Osmangazi: Orkun Özeller

Mustafakemalpaşa: İsa Söğüt

Büyükorhan: Sevim Alkış

Gemlik: Ertuğrul Yavuz

Gürsu: Av. Levent Çelik

Harmancık: Mehmet Aslan

İznik: Av. Mustafa Küçük,

Karacabey: Fatih Karabatı

Keles: İsmail Yeni

Orhangazi: İsmail Kaya

Orhaneli: Mümtaz Aslan

Yenişehir: Ercan Özel

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir