Kadıköy’deki Gemlik yürüyüşü eylemine katılan 10 kişiye operasyon

İstanbul Kadıköy’de Abdullah Öcalan’ın tecridinin son bulması için Gemlik’e yürümek için toplanan grupta Öcalan lehine slogan attığı gerekçesiyle 10 kişiye yönelik operasyon yapıldı.

Kadıköy’deki Gemlik yürüyüşü eylemine katılan 10 kişiye operasyon

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgere Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi ve MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için Kadıköy’de yaptığı Gemlik Yürüyüşü’ne polis müdahalede bulunmuştu. 25 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 23’ü serbest bırakılmış, iki kişi ise tutuklanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, geçen pazar günü Bursa Gemlik’te yapılacak eyleme katılmak için Kadıköy’de toplanarak slogan atan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Olay günü çekilen videoları izleyen ekipler, yürüyüşe katıldığı tespit edilen 10 şüphelinin adresini belirledi. Bu sabah haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerin Arnavutköy, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Silivri, Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerindeki adreslerine baskın yapıldı.

Eş zamanlı yapılan operasyonda şüphelilerin evleri arandı. Operasyon devam ediyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir