Kan stokları asgari seviyenin altına düştü

Türk Kızılay, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü bildirerek kan bekleyen hastaların mağduriyet yaşamaması için kan bağışı çağrısında bulundu.

Kan stokları asgari seviyenin altına düştü

Türk Kızılayın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

“Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle, kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.”

Kan bağışında bulunmak isteyenler “www.kanver.org” adresi üzerinden de kendilerine en yakın kan bağışı noktasından randevu alabiliyor.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU DA ÇAĞRI YAPTI

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Kızılay’ın ‘kan bağışı’ duyurusunu paylaşarak vatandaşlara kan bağışı yapma çağrısı yaptı.

‘BİLİYORUM KIZILAY YÖNETİMİNE KIZGINSINIZ AMA ŞİMDİ KAN BAĞIŞI ZAMANI’

Kılıçdaroğlu Twitter’dan “Sevgili halkımızı davet ediyorum. Kan verelim.” ifadelerini kullanırken; İmamoğlu Twitter’dan Kızılay’ın çağrısını alıntılayıp yönetimine tepki olduklarını da not düşerek şu açıklamayı yaptı:

“Biliyorum mevcut Kızılay yönetimine kızgınsınız. Ben de tepkiliyim. Ne yazık ki bu asil kurum, başındaki zat ve ona bu görevi layık gören zihniyet yüzünden zor durumda. Bakmayın sıralanan bahanelere, ulusal stokların tükenmesinin tek nedeni bu yönetim. 14 Mayıs’tan sonra Kızılay yine liyakatli bir yönetime kavuşacak. Ama şimdi kan bağışı zamanı. Tüm duyarlı vatandaşlarımı kan bağışına davet ediyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir