iPhone kullanıcıları dikkat

Apple, iPhone ve iPad’lerdeki güvenlik açıklarını düzelten bir güncellemeyi önce yayınladı, ardından kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine geri çekti.

iPhone kullanıcıları dikkat

Dün akşam saatlerinde iOS 16.5.1, iPadOS 16.5.1 ve macOS Ventura 13.4.1 yüklü cihazlar için yayınlanan bir hızlı güvenlik yanıtı güncellemesi tepkilere neden oldu. Apple, güncellemeyi yükleyen birçok kullanıcının web sitelerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle güncellemeyi yayından kaldırdı.

Hızlı Güvenlik Yanıtları, yazılım güncellemeleri arasında önemli güvenlik iyileştirmeleri sunuyor. “iPhone, iPad ve Mac’e yönelik yeni bir yazılımı sürümü türü” olarak açıklanan bu özellik, Safari web tarayıcısında ve diğer kritik sistem bileşenlerinde keşfedilen güvenlik açıklarını gidermek amacıyla geliştirilmekte.

Dün yayınlanan iOS 16.5.1 (a) ve ‌macOS Ventura‌ 13.4.1 RSR güncellemeleri, Apple’ın Safari’deki WebKit’te tespit ettiği bir güvenlik açığını düzeltmek için çıkmıştı. Fakat çok sayıda kullanıcı, güncelleme sonrası Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalara girdiklerinde “Bu web sitesi artık desteklenmiyor” hatası aldıklarını bildirdi.

MacRumors’un haberine göre, yaşanan bu sorun nedeniyle Apple güncellemeyi yayından kaldırma kararı aldı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Apple yeni bir güncelleme daha yayınlayana kadar kullanıcıların yapması gereken bir şey bulunmuyor. Ayrıca hızlı güvenlik yanıtı güncellemelerini yükleyip yüklememek, kullanıcının tercihine bağlıdır ve kapatılabilir.

Varsayılan olarak aygıtınız Hızlı Güvenlik Yanıtlarını otomatik olarak uygulayacak şekilde gelir ve güncelleme yüklendiğinde, cihazınızı yeniden başlatmanız gerekebilir. Ancak bu ayarı kapatmak istiyorsanız, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme > Otomatik Güncellemeler’e gidin ve “Güvenlik Yanıtları ve Sistem Dosyaları”nı deaktif hale getirebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir