Bursa Karacabeyli köylüler Başkan Özkan’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti!

TBMM önünde toplanan Bursalı köylüler, mera arazilerini parça parça satan AK Partili Karacabey Belediyesi’ni, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etti. Erdoğan, AK Parti Bursa milletvekillerine dönerek “Kim bu belediye” diye sordu, “Bizim efendim” yanıtını aldı.

Bursa Karacabeyli köylüler Başkan Özkan’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti!

Önceki gün TBMM’deki grup toplantısı sonrasında Şeref Merdivenleri’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Bursa’nın Karacabey ilçesi Hürriyet köylüleri, mera arazilerini satan Karacabey Belediyesi’ni şikayet etti. Köylüler, arazilerin kendilerine verilmesini istedi.

“BAŞKAN BİZİ HAKİR GÖRDÜ”

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe, köylüler ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilmek için Ankara’ya gitti. Köylüler, grup toplantısı sonrasında, TBMM Şeref Merdivenleri’nde Erdoğan ile görüşerek sıkıntılarını anlattı.

Bayram Efe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Köyümüzdeki arazileri köy tüzel kişiliğine devrettik. 2014 yılında, Büyükşehir Yasası ile Karacabey Belediyesi, köy tüzel kişiliğinde olan arazilerimizi aldı. Belediyeye defalarca gittik. Burada 201 hanenin hakkı var dedik. Belediye Başkan Ali Özkan, bizi dinlemedi. Bizi hakir gördü” dedi.

“-KİM BU BELEDİYE? -BİZİM BELEDİYE EFENDİM!”

Erdoğan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Vildan Yılmaz Gürel’e dönerek, “Kim bu belediye?” diye sordu. O anlar bir köylünün cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi.

Cumhurbaşkanı ile AK Parti Bursa Milletvekilleri arasında yaşanan diyalog şöyle:

“Erdoğan: Kim bu belediye? Hangi belediye, Bu belediye kim?

Çavuşoğlu: Ali Özkan, bizim belediye, Karacabey Belediyesi!

Erdoğan: Eee, nasıl yapıyor öyle bir şey?

Çavuşoğlu: Kanuni yetki var efendim!

Erdoğan: Ne demek kanuni yetki var ya…

Erdoğan: Şimdi siz ikiniz hukuçusunuz. (Belediyeyi kastederek) Nasıl satıyorsun?

Gürel: Benim bilgim yoktu  efendim, hemen ilgileneceğiz.

Erdoğan: Beraberce ikiniz de oraya gideceksiniz.

146 DÖNÜM ARAZİ 72 MİLYONA SATILDI

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet köyü sakinleri, geçtiğimiz aylarda, 146 dönüm köy arazisinin satışını engellemek için Karacabey Belediyesi önünde eylem yapmış, buna rağmen 72 milyon liraya ihale edilerek bir firmaya satılmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir