Karatay’dan ağızları açık bırakan açıklama

Prof. Dr. Canan Karatay, halk arasında ilgiyle takip edilen uzmanlardan biri. Her söylediği dikkatle takip ediliyor. Tereyağı, paça çorbası gibi yiyeceklerin çok faydalı olduğunu belirten Karatay, aynı zamanda doğal beslenmenin öneminin üzerinde duruyor. Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer bir meyveyi işaret ederek her sabah 10 tane yenmesi durumunda vücudu saat gibi çalıştıracağını belirtti.

Karatay’dan ağızları açık bırakan açıklama

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı dikkat çeken açıklamalarla gündemden düşmüyor. Halk sağlığı için önemli bulduğu detayları anlatmaktan vazgeçmeyeceğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, her fırsatta doğal beslenmenin faydalarını ve obezitenin zararlarını konu alan açıklamalarda bulunuyor.

HER SABAH 10 TANE…

Canan Karatay, bu sefer bir meyveyi işaret ederek, “Her sabah kahvaltıda 10 tane yiyin vücudunuz saat gibi çalışsın” dedi. Karatay’ın çok konuşulan açıklamasına göre sağlıklı bir bedene sahip olmanın ve uzun ömürlü olmanın inceliklerinden biri de zeytin meyvesinden yeterli miktarda tüketmek.

iStock-528246569

Prof. Dr. Karatay, son yaptığı açıklamada meyveden alamadığımız vitaminleri zeytinden alabileceğimizi söylüyor. Türkiye’nin zeytin cenneti bir ülke olduğunu söyleyen Karatay, kahvaltıda 10-15 tane zeytin yenildiğinde tokluk süresinin uzayacağını bunun da kilo vermeye yardımcı olacağını belirtti.

ZEYTİNİN FAYDALARI

Zeytin faydaları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Türkiye’de zeytin önemli bir yere sahiptir. Zeytin antioksidan ve vitaminler açısından zengindir. Zeytini bütün olarak tüketmek veya belirli öğünlerde zeytinyağı kullanmak çeşitli sağlık sorunlarından korunmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, bazı araştırmalar zeytinin kemiklerin kırılgan veya zayıf hale geldiği osteoporoza karşı koruma sağlayabileceğini göstermiştir. Zeytin ayrıca cilt sağlığını iyileştirebilen ve bağışıklık sisteminize yardımcı olabilen E vitamini açısından da zengindir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir