Keanu Reeves ilk Matrix filmindeki kırmızı hapı hala saklıyor

Aksiyon serileri Matrix ve John Wick ile dünya çapında üne kavuşan Keanu Reeves, ilk Matrix filmindeki kırmızı hapı hala sakladığını itiraf etti.

Keanu Reeves ilk Matrix filmindeki kırmızı hapı hala saklıyor

Matrix’de Neo karakteriyle akıllarda yer eden ünlü oyuncu Keanu Reeves, şu sıralar John Wick serisinin dördüncü yapımı için basın turuna çıktı. Reddit’te düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask-Me-Anything / AMA) etkinliğine katılan ünlü oyuncu, film setlerinden çaldığı şeyler hakkında konuştu.

58 yaşındaki Reeves “Aslında çalmadım… John Wick’teki saat ve evlilik yüzüğünü, 47 Ronin’den bir kılıcı ve Wachowskilerin bana verdiği ilk kırmızı hapı aldım” dedi.

Keanu Reeves ilk Matrix filmindeki kırmızı hapı hala saklıyor - 1

MATRIX’TEKİ HAP SAHNESİ

Filmde, Morpheus karakteri Neo‘yla (Reeves) unutulmaz bir konuşma yapar ve ona kırmızı ya da mavi hap arasında seçim yapmasını ister. Morpheus filmde “Mavi hapı alırsan, bu hikaye sona erer, yatağında uyanırsın ve istediğin her neyse ona inanırsın. Kırmızı hapı alırsan Harikalar Diyarı’nda kalırsın. Ben de sana tavşan deliğinin gittiği yerleri gösteririm. Unutma… Sana vadettiğim tek şey gerçek, fazlası değil…” ifadelerini kullanıyor. Filmde kırmızı hapı tercih eden Neo, bambaşka bir gerçeklik ile karşılaşır.

JOHN WICK 4 GELİYOR

Oyuncu 24 Mart’ta vizyona girecek olan John Wick’in 4. filminde, ölen karısından yadigar kalan köpeğinin intikamı için mafyaya savaş açan karaktere yeniden hayat verecek.

ADI ÖLÜMCÜL NİTELİKTEKİ BİR KİMYASALA VERİLDİ

Alman bilim insanları, mantar enfeksiyonlarını öldürmekte kullanılan yeni bir bileşen keşfetti. Bu ölümcül nitelikteki peptidlere ise ünlü oyuncu Keanu Reeves’in adını verdi. Journal of the American Chemical Society’da yayınlanan araştırmada, bu ölümcül bileşene “keanumycins” adının verildiği belirtildi.

Reeves’in adından esinlenen Alman bilim insanları, bu kimyasalın o kadar ölümcül olduğunu düşünüyor ki akıllarına hiç yaşlanmamasıyla dikkat çeken ve sık sık ölümsüz olduğu hakkında espriler yapılan Reeves geldi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir