Kılıçdaroğlu Bursa’da: Sinan Ateş’in katillerini adalete teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da yoğun katılımın olduğu mitingde vatandaşlara seslendi. Sinan Ateş’in katillerini bulup adalete teslim edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Osmangazi Belediye Başkan adaylarının da Erkan Aydın olduğunu duyurdu.

Kılıçdaroğlu Bursa’da: Sinan Ateş’in katillerini adalete teslim edeceğiz

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Büyük Bursa Mitingi için Bursa’ya geldi.

Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Gökdere Meydanı’nda gerçekleşen mitingde Bursalılara seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘GENÇLERE SÖZÜM VAR, BU ÜLKEDE ÖZGÜRCE YAŞAYACAKSINIZ’

Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Gençler size bir sözüm var, attığınız tweetlerden dolayı kimse kapınıza dayanmayacak, bu ülkede özgürce yaşayacaksınız.

Bursa’nın yeşilliği büyük ölçüde kayboldu, bütün kentler yaşanabilir kent olacak, huzur olacak, güzel Türkiye’nin her coğrafyası mutlulukla dolacak, beraber bu ortamı yaratacağız.

‘GEÇTİĞİMİZ SEÇİMLERDE AK PARTİ’YE OY VEREN BİR KARDEŞİMİZİ DE İKNA EDECEKSİNİZ’

Sizlerden söz istiyorum. Sandığa giderken geçtiğimiz seçimlerde AK Parti’ye oy veren bir kardeşimizi de ikna edeceksiniz. ‘Bizim evlatlarımızın işi yok, asgari ücretlilerin hali ortada, gel kardeşim Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım’ diyerek ikna edeceksiniz, en az bir kişiyi ikna ederek sandığa gideceksiniz.”

Demokraside büyük aksamalar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, gençlere ve kadınlara seslenerek bu ülkeyi miras bırakacaklarını da sözlerine ekledi. Kılıçdaroğlu, en geç iki yıl içinde Suriyelilerin de ülkelerine döneceği sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu, “Bizler ırkçılık yapmadan, onların huzurunu kurarak ülkelerine göndereceğiz. Bizler onların kendi ülkelerinde huzurla yaşamasını isteriz, ülkemize gelebilirler ama turist olarak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

‘100 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASINI YAPACAĞIZ’

Benim saraylarda oturma gibi bir merakım yok. Sizler gibi yaşıyorum. Ben evimde, mutfağımda huzurla yaşıyorum. Gazi Mustafa Kemâl’in Çankaya’sına çıkacağız.

Bizler bütün köylerde okulları açacağız. Köylerde Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğrencileri ve öğretmenleri buluşturacağız .100 bin öğretmenin ataması yapacağız .

‘HER AİLEYE ASGARİ GELİR GÜVENCESİ SAĞLAYACAĞIZ’

Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir ailenin elektriği suyu kesilmeyecek. Ramazan bayramında emekliler 15 bin lira ikramiyesini görecek. Sen 5’li çetelere baronlara parayı buluyorsun, ben vatandaşa mı bulamayacagım? Kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim. Eğer kul hakkına saygı duyuyorsanız, onların arkasından gitmeyin, bu suça ortak olmayın.

‘SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ ADALETE TESLİM EDECEĞİM’

Sinan Ateş’in katillerini bulup adalete teslim edeceğim, Bunları yapanın yanına kar bırakmayacağım.

Şehir içindeki tüm hastaneleri açacağım, kapatıyorlar 5’li çetelere para kazandırıyorlar. Neden hasta bir vatandaş evinin yakınındaki hastaneye gidemiyor? Öte yandan uyuşturucu baranlarının kökünü kazıyacağız.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI DUYURDU

Osmangazi Belediye Başkan adayımız, Erkan Aydın’dır”

Mitingde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu da söz aldı.

KARAMOLLAOĞLU: BU YÖNETİM PAZAR GÜNÜ DEĞİŞECEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Bursalılara şu sözlerle seslendi:

“Fazla bir zaman kalmadı inşallah bu yönetim pazar günkü seçimle değişecek.

Bir kişi konuşuyor, müzakere etmem mümkün değil.

Adalet yoksa bir ülkede barış olmaz. Tek başına adalet de yetmez. Mutlaka ülkeyi yönetenler masraftan kaçınmalı, yolsuzluğa tevessül etmemeli.

‘SARAYLARDA OTURANLAR MİLLETİN DERDİNDEN ANLAMAZ’

Saraylarda oturanlar milletin derdinden anlamaz. Dünyayı bile görmekten acizler.

Bir saray da yetmiyor. Yazlığı ayrı, kışlığı ayrı, mevsimlik sarayları var. Biz bu sistemi değiştirelim bakın problemler nasıl çözülüyor.

Ben parayı nereden bulacağımızı düşünmüyorum bile. İsraf, yolsuzluk, yanlış yatırımları bir kenara koyun devletin hazinesinde milyarlarca liranın biriktiğini görürsün.

Sistem değişmediği sürece 6 ay sonra yine insanlar aç kalacak.

Bu sistem değişmeden insanımızın yüzünün gülmesi mümkün değil.

Tüm komşularımızla dost olacağız ama sınırlarımızı da değiştirmeyeceğiz.”

BABACAN: BU YAKLAŞAN BAYRAMIN HEYECANI

Karamollaoğlu’nun ardından sahneye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı.

İşte Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Bu ne güzel coşku, bu ne güzel heyecan. Bu coşku demokrasinin sesinin coşkusu. Bursa demokrasinin ayak seslerini duyuyor değil mi? Bu yaklaşan bayramın heyecanı. Depremi unutmadık, unutturmayacağız. Herhangi bir afette bu millet, hükümete güvenmiyor. Ne zaman felaket geliyor o zaman eksiklik ortaya çıkıyor. 6 Mayıs’ta millet enkaz altında can çekişirken, donarken hükümet felç oldu. Sizler tek bir kişinin sözüne kaderinizi bırakmazsınız. Bu ülkenin kaderini tek bir kişiye Erdoğan’a teslim etmeyin.

GELİN HEP BİRLİKTE BU BOZUK DÜZENİ DEĞİŞTİRELİM

Bizler birleşerek güçleneceğiz. İlk turda bu işi bitireceğiz. Bizler uzlaşmayı tam merkezimize koyduk omuz omuza çalışarak kazanacağız. Hata üstüne hata yapan bir yönetim var bu insanlar deneme tahtası değil. Türkiye 1’den büyüktür 86 milyon 1’den büyüktür.

200 liralık banknot bugün 9 dolar ediyor. 134 dolarken bu değere düştü. Bunun değerini kim çaldı kim aldı paramızın değerine ne oldu. Bu enflasyon var ya modern ekonomi döneminin en büyük hırsızlık aracıdır. Milyonların cebinden enflasyonla çalarsınız.

Üç gün sonra bu hükümeti müsait bir yerde indireceğiz. Hukuk olmadan olmaz. Ne kadar hukuk, adalet, demokrasi o kadar ekonomi.”

Son olarak sahneye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar:

DAVUTOĞLU: BİZ BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ’

”Bugün iktidarda bulunanlar bize parmak sallıyor. Biz de onlara diyoruz ki devleti kimseye çiğnetmeyiz, kimseye böldürmeyiz. Bizler meydanları toplama doldurmayız. Dönüp bize diyorlar ki ‘Yabancı istilacılara bu ülkeyi vermeyeceğiz.’ Bursa size soruyoruz bizde yabancı bir yüz görüyor musunuz? Bizler birleşe birleşe kazanacağız.”

Davutoğlu konuşmasında AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ı da hedef alarak şunları söyledi:

“Bizler hiçbir yabancıyı bu ülkeye sokmadık, sokmayacağız. Binali Yıldırım’a soruyorum, senin yabancı bankalardaki hesapların ne zaman Türkiye’ye gelecek? Bizlere terörist diyorlar, siz bizim herhangi bir terör örgütü ile irtibatımızı biliyorsanız bizi sorgulayın, ama İmralı’dan kim mektup getirdiys,e terörle iş birliği yapan odur.

‘BU YOLSUZLUK DÜZENİNE SON VERECEĞİZ’

Hiçbir savunma sanayi tesisi asla durmayacak, ekonomide en önemli husus fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bu yolsuzluk düzenine son vereceğiz

Yarım kalmış işi bitireceğiz; imar yasasını çıkaracağız. Sanayi toprak bulacak, özel imar yasaları çıkaracağız, milletin refahını, Bursa’nın geleceğini düşünen, tüm ülkeyi düşünen bir çalışma içindeyiz.

Sayın Bahçeli, Bursalı Sinan Ateş’in hesabını ver, sen vermezsen biz o hesabı soracağız. Bahçeli bize mermi gösteriyor, ne senin düzeninden, ne hizmet ettiğin Erdoğan’ından korkarız.

‘BURSASPOR ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYOR’

14 Mayıs’ta Bursaspor’a da yeni baharlar gelecek, Bursaspor’u ayağa kaldıracağız”

KILIÇDAROĞLU VE BABACAN SİNAN ATEŞ’İN MEZARINDA DUA ETTİ

Ayrıca Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan miting öncesi Sinan Ateş’in mezarını ziyaret etti. Ateş’in mezarında dua eden Kılıçdaroğlu ve Babacan miting alanına geçti.

Millet İttifakı’nın Büyük Bursa Mitingi’nden kareler…

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir