Kılıçdaroğlu, Can Atalay ve Osman Kavala’yı ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davasında tutuklanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Can Atalay ve Osman Kavala’yı ziyaret etti

Sabah saatlerinde Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, hapis cezaları Yargıtay 3. Ceza Dairesince onanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya, hukuka, demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa bir sorun var demektir. Benim görevim de bu adaletsizliği daha görünür hale getirmektir” dedi.

‘BEN ADALETİ SAVUNUYORUM’

Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Ben adaleti savunuyorum, hakkı savunuyorum, hukuku savunuyorum, insan haklarını savunuyorum, demokrasiyi savunuyorum. Bu arkadaşların hiçbirisi CHP’ye oy vermemiş olabilir ama bir kişi haksızlığa uğrar ve siz sessizliğinizi korursanız o zaman topluma da insanlığa da hizmet etmiyorsunuz demektir. Ben insana da topluma da herkese de hizmet etmek isterim. Adaletsizlik nerede. Ben o adaletsizliği gidermek için mücadele ederim. Bu hapishanede gerçekten hasta, doktora gidecek, tedavi olması gereken insanlar yatıyor. Biz bütün bu haksızlıklara karşı toplumun sesi olmak istiyoruz. Dürüst insanların, namuslu insanların sesi olmak istiyoruz. Haksız yere bir kişinin hapse atılması doğru değildir” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler cezaevinden ayrıldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir