Kılıçdaroğlu: Pişmanlığım olmadı yapılan her şey doğruydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.. Adaylığı ile ilgili soruya yanıt veren CHP lideri, “Pişmanlığım olmadı yapılan her şey doğruydu” değerlendirmesinde bulundu. Aday olup olmayacağını kendisinin söylemeyeceğini kaydeden CHP lideri “Ben adayım demem” ifadesini kullandı. Partisinde kişilerin öneminin olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, kurultayın seçimli kurultay olacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu: Pişmanlığım olmadı yapılan her şey doğruydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV’de Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “”Pişmanlığım olmadı yapılan her şey doğruydu” diye konuştu.

‘TOPLUMDA TALEP VAR, KURULTAYI TOPLAYACAĞIZ’

Kazanacaklarına inandıklarını ancak beklediklerinin olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini belirterek “Toplumda bir talep var, kurultayı toplayacağız. Kurultayın önünü açtık” dedi.CHP lideri, kurultayın yerel seçimden önce yapılacağını söyledi.

‘KAZANAMADIK AMA UMUTSUZ OLMAMAMIZI SAĞLADI’

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Evet kazanamadık ama bu bizim umutsuz olmamamızı sağladı”. Kılıçdaroğlu, 2 puanlık farkı hatırlatarak demokrasiden yana tavır alındığını söyledi.

‘KENTLİ SEÇMENİN YÜZDE 51’NİN OYUNU ALDIK’

Kırsalda bekledikleri oyu alamadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Enerjinin en azından bir bölümünü buralarda harcayabilirdik” dedi. Kılıçdaroğlu buna karşılık kentli seçmenin yüzde 51’inin oyunu aldığını söyledi.

‘BEN ADAYIM’ VEYA ‘DEĞİLİM’ DEMEDİ

CHP lideri, ortaya çıkan tablonun ağır bir yenilgi tablosu olmadığını savundu. Aday olup olmayacağını kendisinin söylemeyeceğini kaydeden CHP lideri “Ben adayım demem” ifadesini kullanarak şöyle konuştu: “Ben çıkıp ben adayım demem. Partinin yetkili organları kimin aday olup olmayacağına karar verecektir. Bu partide herkes aday olabilir”. Kılıçdaroğlu, partisinde kişilerin öneminin olmadığını söyledi. kurultayın seçimli kurultay olacağını belirtti.

‘OLUYORSA İKİ GRUP KURMALARINI İSTERİM’

CHP’den aday gösterilip Meclis’e giren vekillerle ilgili soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bir araya gelip grup kurmalarını, hatta oluyorsa iki grup kurmalarını isterim” dedi.

İMAMOĞLU’NUN ‘DEĞİŞİM’ ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısıyla ilgili olarak bir soru üzerine şu karşılığı verdi: Değişim guzel bir çağrı. Ben değişime karşıyım diyebilir misiniz? Değişmeyen tek şey değişim.

“İSTANBUL’U CHP’Lİ BELEDİYE YÖNETMELİ”

İstanbul’un yine CHP tarafından yönetilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile ilgili bir soruya karşılık olarak “kazandığımız belediyeyi başka partiye niye verelim?” diye yanıtladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir