Kılıçdaroğlu’ndan kademeli emeklilik sözü: Nasıl gerçekleştirecek?

CHP Lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde 8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olanlara kademeli emeklilik getirileceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, ‘Meclis’te çoğunluk sizde değil, bu yasayı nasıl çıkaracaksınız?’ sorusuna da yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan kademeli emeklilik sözü: Nasıl gerçekleştirecek?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna saatler kala Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu’nın gündeminde, 8 Eylül 1999’dan sonra sigorta girişi yapılan ve 1 gün ya da 1-2 yıl farkla 17 yıl geç emekli olacak olan vatandaşlar da vardı.

‘TAAHHÜT ETTİM, GEÇİŞ DÖNEMİ YAPACAĞIM’

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şimdi bakın bir düzenleme yaptılar. 8 Eylül 1999 tarihine kadar eğer emeklilik için başvuruyorsunuz yararlanıyorsunuz bundan. 1 gün sonra başvurduysanız  17 yıl geçmesi lazım. Bu adalet midir? Bunu düzelteceğimi söyledim. Taahhüt ettim, gelirsem bir geçiş dönemi yapacağım ve bu geçiş dönemine uygun olarak insanlar emekli olacak.”

YASAYI NASIL ÇIKARACAK?

Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen ‘Meclis’te çoğunluk sizde değil, bu yasayı nasıl çıkaracaksınız?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Siz kademeli bir düzenleme yaparsanız ve adil bir düzenleme yaparsanız, 1 gün yüzünden 17 yıl kaybeden bir düzeni değiştirir ve makul bir geçiş dönemi sağlarsanız kim itiraz edecek, ben merak ediyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir