Kırmızı et fiyatlarında indirim

Son aylarda et fiyatlarına sık sık indirim uygulanmaya devam ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte gelen indirimleri mayıs ayı ile devam ediyor. Nisan ayı süresinde et fiyatlarında sabitleme kararı ve indirim kararı alınırken Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ve İstanbul PERDER tarafından iş birliği sağlandı. Peki et fiyatlarında ne kadar indirim yapıldı.

Kırmızı et fiyatlarında indirim

Son yıllarda en çok zamlanan temel ihtiyaç gıdalarından birisi olan et fiyatlarında indirim yapıldı. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklama ile uygun fiyatlı et satışı dar gelirli vatandaşlara ilaç gibi geldi. İndirim sonrasında kıymanın fiyatı 200 TL’ye gerilerken kuşbaşı et fiyatı ise 220 TL’ye kadar gerileme kaydetti.

Tezgahlarda yer alan ucuz et ve kıyma üzerine vatandaşlar kiloyla satın alıyor. Et ve Süt Kurumu tarafından paylaşılan açıklama sonrasında kombina ve kesimhanelerde fiyat indirimine dair detaylı açıklamalar yapıldı.

Et fiyatlarındaki dev indirim 16.000 canlı kesimlik büyükbaş hayvan satışı ile fahiş fiyatların düşürülmesi gündemde yer alıyor. Et ve Süt Kurumu tarafından gelen hamle sonrasında gelen indirim vatandaşın dikkatini çekti.

1041876934-126-0-875-562-1920x0-80-0-0-0c584a24baeba53ac528aa5a79c87254.jpg

KİLOSU 200 TL’YE GERİLEDİ

Et fiyatlarında gelen son zamlardan sonra kilo fiyatı ortalama olarak 350 TL’ye kadar yükselmişti. Vatandaşın et fiyatlarında yaşanan zamma tepkisi üzerine devlet tarafından fiyatlara müdahale edildi. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada et fiyatlarında kilo başına 150 TL tutarında indirim yapılacağını ifade etti.

Ülkemizde yükselen enflasyon ile geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar evlerine et almakta güçlük çekerken Et ve Süt Kurumu tarafından düzenleme geldi. Fiyatlarda yapılacak 150 TL tutarındaki indirim sonrasında ayda bir kez bile et yiyemeyen vatandaşların sık sık et tüketmesi bekleniyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte et fiyatlarının daha fazla düşmesi bekleniyor

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir