Köftenin sırrı nerede?

Dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırıyor; kırmaya baharat lezzeti katıyor; el büyüklüğündeki köfteleri seyyar tezgahında pişiriyor. Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi… Onu farklı kılan köftelerinin lezzeti…

Köftenin sırrı nerede?

Cavit Sertkaya, Bursa’da 34 yıldır köftecilik yapıyor. Köftesi öyle lezzetli ki onun ününü şehir dışına taşımış. Türkiye’nin dört bir yanından müşterisi var.

34 yıldır köftelerini, dana, koyun ve kuzu kıymasını karıştırarak özenle hazırlıyor. “Köftenin iyi yoğrulması önemli. Lezzeti buna bağlı” diyen Sertkaya, iyice yoğurduğu köftelere müşterinin isteğine bağlı olarak baharat katıyor. Garnitür olarak da yine isteğe göre tereyağ, salça ve her türlü yeşilliği kullanıyor.

‘KATKI MADDESİ YOK’

Hazırladığı köftede katkı maddesi yok. Her şeyi müşterinin gözü önünde yapıyor. “Ne yediklerini görüyorlar” diyor Cavit Usta, “Bir kere tadan mutlaka yine geliyor. Köftemi yemek için farklı şehirlerden gelen insanlar dahi oluyor” diye de ekliyor.

Müşterilerin servisi de kendilerinin yaptığını anlatan Sertkaya, “Müşteriler seyyar tezgahın önündeki masaya kağıtlarını kendileri serer. Ayranlarını, peçetelerini kendileri alırlar. Ben sadece köftelerini yaparım” diye anlatıyor.

‘EN İYİSİ EN DOĞALI’

İşte Köfteci Cavit Usta’dan güzel köftenin püf noktaları: “En önemlisi en doğal haliyle hazırlanması. Tuzu ve diğer baharatları sıfıra yakın, çok az ilave edilecek. İnsanlar yediği zaman asla midesine dokunmayacak ve hazmı kolay olacak. Besin değeri düşmeden ikram edilmesi de diğer önemli bir unsur…”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir