Konut alacaklar dikkat! 3 farklı faiz oranı geliyor

Durma noktasına gelen konut satışlarını canlandırmak için yeni bir kampanya hazırlanıyor. Konut kredisinde 3 farklı faiz oranı geliyor. Alt, orta ve yüksek gelir grubu için farklı faiz oranlarının uygulanacağı yeni kampanyada faiz evin fiyatı arttıkça artacak, düştükçe düşecek. İşte son dakika haberinin ayrıntıları….

Konut alacaklar dikkat! 3 farklı faiz oranı geliyor

Konut fiyatlarında yaşanan artış ve krediye ulaşmaktaki zorluk sonrasında konut satışları durma noktasında geldi. Ekim ayında sadece 102 bin 660 konut satılırken bunun 13 bin 268’i krediyle gerçekleşti. Konut satışlarını artırmak için yeni bir kampanya devreye alınıyor. Buna göre alt, orta ve yüksek gelir grubuna farklı faiz uygulanacak ve evin fiyatı arttıkça faiz oranı artacak, düştükçe faiz oranı düşecek.

 

YILBAŞINA HAYATA GEÇECEK
Ekim ayında sadece 102 bin 660 konut satıldı. Bunun da 13 bin 268’i banka kredisiyle gerçekleşti. Artık durma noktasına gelen konut satışları için yeni kredi kampanyası yolda…

Show Haber’in haberine göre yeni kredi kampanyasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Alt, orta ve yüksek gelir grubu için 3 farklı faiz oranı uygulanacak. Faiz oranları da 0.69 ila 1.20 arasında değişecek. Yeni kampanyanın konut sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. Artık evin değerine göre faiz oranı belirlenecek. Evin fiyatı arttıkça faiz oranı artacak, düştükçe faiz oranı düşecek. Kredi kampanyasının yeni yılla birlikte hayata geçmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir