Korona virüse karşı mücadele veren bebek şifa buldu

Beş buçuk aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan ve geçen süreçte 2 kez korona virüse yakalanan 7 aylık Mahir Mert Sevgiloğlu, durumu ağırlaşıp nakil kararı alınması üzerine Ankara’dan ambulans uçakla sevk edildiği İzmir Kent Hastanesi’nde acil karaciğer nakliyle hayata tutundu.

Korona virüse karşı mücadele veren bebek şifa buldu

Süreç hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murat Kılıç, “Bebeğin saatler içinde kaybedilmesi söz konusuydu.

Risk aileyle paylaşılarak nakil gerçekleştirildi. Hastamız şu anda gayet sağlıklı” derken, anne Esra Sevgiloğlu ise “Mahir’den hiç vazgeçmedik, onun da bizden vazgeçmeyeceğine inandık, umuda sarıldık” dedi.

ANKARA’DAN İZMİR’E SEVK EDİLDİ

Ankara’da yaşayan iki çocuk sahibi 32 yaşındaki Erhak ve Esra Sevgiloğlu çifti, 21 ay önce büyük oğulları Mehmet Yiğit’i kucaklarına aldı.

Çift 6 Eylül 2021 tarihinde doğan Mahir Mert ile ikinci kez anne baba olmanın sevincini yaşadı ancak bu mutluluk bebekte sarılık başlamasıyla gölgelendi.

5,5 aylıkken karaciğer yetmezliği tanısı konulan ve geçen süreçte 2 kez korona virüse yakalanan Mahir Mert bebek, 7 aylıkken ambulans uçakla Ankara’dan İzmir’e sevk edildi.

‘BEBEĞİ SAATLER İÇİNDE KAYBEDEBİLİRDİK’

Talihsiz bebeği karaciğer nakline götüren süreç ve sonraki gelişmeler hakkında bilgiler veren İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, “Mahir Mert, Gazi Üniversitesi’nde karaciğer yetmezliği nedeniyle takip edilirken korona virüse yakalanmış bir hasta.

Bebek, Covid-19 nedeniyle iyice kötüleşmiş ve karaciğer yetmezliği ilerleyerek acil karaciğer nakli gereksinimi ortaya çıkmış. Bunun üzerine bebek, ambulans uçak ile gece hastanemize solunum desteği ile birlikte sevk edildi.

‘EN SON TESTİ NEGATİF ÇIKTI’

“Bebek son bir ayda iki kez korona virüs geçirmiş ve nakilden 5 gün önce yapılan en son Covid-19 testi negatif çıkmış. 7 gün önce bakılan testi ise pozitif çıkıyor. Ancak hastada ağır Covid-19 pnömonisi ve karaciğer yetmezliğinin yanı sıra çoklu organ yetmezliğine gidiş hali de mevcuttu.”

Covid-19 pozitif hastalarda organ nakli söz konusu ise normalde hastalık geçtikten sonra enfeksiyonun vücuttan tam temizlenmesi için 1 ay bekleme süresi gerekiyor. Ama bu hastanın saatler içinde kaybedilmesi söz konusu olduğu için risk aile ile paylaşılarak nakil kararı alındı” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir