Kötü bir uyku sonrası gününüzü kurtaracak çözümler

İşleriniz uzadı ve her zamanki saatte yatağa giremediniz ya da bir türlü uykuya dalamadıysanız uyandığınızda kendinizi iyi hissetmeniz pek mümkün olmayacaktır. İşte böyle bir günü kolay şekilde atlatmak için yapabilecekleriniz…

Kötü bir uyku sonrası gününüzü kurtaracak çözümler

1- SAKİN KALIN
Kaliteli bir şekilde uyuyamadığınız zaman yorgun veya sinirli hissedebilirsiniz. Bu sebeple panik yapmayın ve iyimser kalın. Bunu “kötü bir gece” olarak tanımlayın ve üzerinde durmayın.

2- KAHVE İÇİN
Kafein, doğru miktarda tüketildiğinde gerekli enerjiyi kazanmanıza yardımcı olur. Bu sebeple sabah içeceğiniz bir fincan kahve günü daha rahat geçirmeniz konusunda sizi destekleyebilir.

3- GÜNÜNÜZÜ BASİTLEŞTİRİN
Kötü bir uyku sonrası çok verimli bir gün geçiremeyebilirsiniz. Bu yüzden yapılacaklar listenizi hafifletin ve gününüzü basitleştirmeye çalışın.

4- BOL SU İÇİN VE BESLENMENİZE DİKKAT EDİN
Uykusuz bir gece sonrası yeterli miktarda su içmek, bedeniniz için önemlidir. Baş ağrısı, halsizlik gibi durumların önüne geçmek için en az 2-2.5 litre su tüketin.

Karbonhidrat yönünden zengin gıdalar yerine protein açısından zengin bir yiyecek tercih etmeniz uykusuz bir gecenin ardından gün boyu enerjinizi korumanızı sağlayacaktır.

5- AÇIK HAVADA YÜRÜYÜN
Bunun için yeterince enerjiniz olmadığınızı düşünseniz bile kendinizi zorlayın. Kısa da olsa açık havada bir yürüyüş yaparak daha enerjik hissedebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir