Kripto paralarda büyük kayıp! Bitcoin fiyatı 17 Haziran 2022…

Kripto paralarda uzun süredir devam eden büyük panik devam ediyor. Küresel enflasyonda yaşanan artış, Fed’in faiz artımları, Luna’nın yarattığı panik, Rusya- Ukrayna savaşı ile ilgili yaşanan gelişmeler kripto paralara kan kaybettirdi. Peki, Kripto paralar neden düşüyor, yükselmiyor? İşte konuyla ilgili detaylar…

Kripto paralarda büyük kayıp! Bitcoin fiyatı 17 Haziran 2022…

Dünyanın en çok bilinen kripto para birimindeki sert düşüş sebebiyle kripto para piyasaları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Küresel piyasalarda yaşanan panik havası Bitcoin’in yanı sıra diğer kripto para birimlerini de etkilemeye devam ediyor.’ Güvenilir’ kripto para diye adlandırılan Terra Luna Coin krizi sonrası, büyük darbe yiyen kripto paralarda Fed faiz kararı sonrasıda çöküş sürüyor.

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR, YÜKSELMİYOR?

Yatırımcılar, küresel enflasyon karşısında kripto para biriminden ve daha az riskli yatırımlara doğru kaymaya başladı. TerraUSD (UST) kripto para biriminin dolara karşı sabit değerini kaybetmesinin ardından çöküş hızlandı. Kripto kışı olarak adlandırılan soğuma dönemi yerini ‘kripto buzu çağına’ bıraktı. ABD borsaları tarihinin en kötü düşüşlerini yaşıyor. Yatırımcılar kripto para birimi gibi değişken ve öngörülemeyen bir alana yatırım yapmak yerine, daha az riskli alanlara kayıyor. Binance, tüm Bitcoin para çekme işlemlerini birkaç saatliğine durdurdu. Coinbase, işgücünün yüzde 18’ini işten çıkardığını duyurdu. Tüm bu gelişmeler elinde Bitcoin bulunduranları olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz hafta ABD’de enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkmasıyla birlikte kripto para birimlerinde düşüş hareketi yeniden başladı. Cuma günü 30 bin dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin hafta sonu da düşüş eğilimini sürdürerek 28 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Pazartesi günü ise kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün para çekme işlemlerini askıya almasıyla birlikte büyük bir kayıp yaşadı. Bitcoin, 26 bin dolar seviyelerinden 21 bin dolara kadar gerileyerek yüzde 15 oranında değer kaybetti. Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum ise pazartesi günü bin 500 dolar seviyelerinden hızla düşüşe geçti. Kripto para piyasalarındaki son düşüş dalgası, geçen hafta Fed’in son 20 yılın en yüksek faiz artışını açıklamasıyla hızlandı.

BİTCOİN FİYATI 17 HAZİRAN 2022

Fed’den daha güçlü sıkı para politikası adımları gelebileceği yönünde açıklamaların gelmesi sonrası yeni haftaya da satış dalgası derinleşti ve BTC tarihi zirve seviyesine göre yaklaşık yüzde 70 değer kaybıyla 21 bin dolar düzeyinin altına sarktı.Bitcoin anlık fiyat 20.880 dolar seviyelerinde.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir