Kültür Yolu Festivali bu yıl Bursa’ya da geliyor! 1 Haziran’da başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’nin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri olmasını hedeflediği Kültür Yolu Festivali, 4 yıl sonra Bursa’ya da geliyor. Bu yıl 8 aya yayılan Türkiye Kültür Yolu Festivali, 1-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek.

Kültür Yolu Festivali bu yıl Bursa’ya da geliyor! 1 Haziran’da başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2021 yılında başlattığı ve kısa sürede Avrupa’nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl ilk kez Bursa’da da düzenlenecek.

Bursa Kültür Yolu Festivali, 1 Haziran’da başlayacak ve 9 Haziran’a kadar devam edecek.

Festival kapsamında konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik farklı mekanlarda Bursalılarla buluşacak.

Festivalin tüm etkinlik programı henüz açıklanmadı. Ancak konserler ve opera ve bale gösterilerinin programları netleşmiş durumda.

ÜCRETSİZ KONSERLER

Buna göre, Bursa Kültür Yolu Festivali kapsamında Yunuseli Havaalanında 9 ayrı ücretsiz konser düzenlenecek:

1 Haziran Semicenk

2 Haziran Norm Ender

3 Haziran Madrigal

4 Haziran Bengü

5 Haziran Mert Demir

6 Haziran Sinan Akçıl

7 Haziran Simge

8 Haziran Can Bonomo

9 Haziran Oğuzhan Koç

OPERA VE BALE GÖSTERİLERİ

Festival kapsamında Samsun Devlet Opera ve Balesi, 1 Haziran’da Merinos AKKM’de Saraydan Kız Kaçırma (ücretli), 2 Haziran’da Bir Napoli Akşamı (ücretsiz); İzmir Devlet Opera ve Balesi 3 Haziran’da Merinos AKKM’de Folklorama (ücretli) ve 4 Haziran’da Merinos AKKM’de Şekeronya’yı (ücretli) sahneleyecek.

Bursa Kültü Yolu Festivali’nin tüm programının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir