Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramı kaç gün sürüyor?

Müslümanların iki dini bayramından sonuncusu olan ve tarihleri Hicri takvime göre ayarlanan Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’nın geride kalmasıyla birlikte en sık araştırılan konular arasında yerini aldı. Zilhicce ayının 10. gününde kutlanmaya başlanan ve 4 gün süren Kurban Bayramı hakkında, arama motorlarında sorgulanan ‘2023 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, bitiyor, kaç gün sürüyor?’ sorularının cevabını ve 2023 Kurban Bayramı tatillerini haberimizde derledik…

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramı kaç gün sürüyor?

Ramazan Bayramı’nın 21 Nisan – 23 Nisan tarihlerinde eda edilmesinin ardından Kurban Bayramı’nın tarihi de merak ediliyor. Kurban Bayramı, bu yıl 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. 4 gün süren Kurban Bayramı, 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

2023 KURBAN BAYRAMI TATİLLERİ

2023 yılında Kurban Bayramı da, tıpkı Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi hafta sonuna denk geliyor. İlk 2 günü hafta içi olan Kurban Bayramı’nın tatili, arife günü olan 27 Haziran Salı günü öğle saatinde başlayacak ve 3 Temmuz Pazartesi günü mesainin başlamasıyla birlikte sona erecek.

Pazartesi günü ise ilk iş günü olacak. Kurban Bayramı tatilinin uzatılacağına ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Önceki hafta sonu tatili ile birleştirilmesi beklenen Kurban Bayramı tatilinin 23 Mayıs Cuma günü, mesai bitimi ile başlayıp 3 Temmuz Pazartesi gününe dek süreceği iddialarına henüz doğrulama gelmedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir