Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyesi artacak mı? BBP lideri Destici’den açıklama

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin beklediği Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için yeni bir rakam ortaya çıktı.

Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyesi artacak mı? BBP lideri Destici’den açıklama

Cumhur İttifakı’nın ortağı olan Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında emeklilere ilişkin flaş açıklamalar yaptı. Toplantıda emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine yapılması beklenen zamlarla ilgili konuşan Destici, emeklilerin yaşadığı haksızlık ve mağduriyete dikkat çekti.

“ACİL DÜZENLEME YAPMALI”

Destici, “Devletimiz ve hükümetimiz artık bu mağduriyeti gidermeli, emeklilerimizle ilgili acil bir düzenleme yapmalı ve en azından asgari düzeyde, yaklaşık 5 bin lira civarında bir artış yaparak emeklilerimizi rahatlatmalıdır” şeklinde konuştu.

“İKRAMİYELER 10 BİN TL OLMALI”

Kurban Bayramı’nda verilecek 3 bin lira ikramiyenin yetersiz olduğunu belirten Destici, ikramiyelerle ilgili olarak, “Yapılması gereken, emeklilerimize küçükbaş kurban kesecek kadar ikramiye verilmeli, bu da en az 10 bin lira olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İktidara seslenen Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici, emekli maaşlarının 5 bin lira artırılmasını ve bayram ikramiyesinin 10 bin liraya çıkarılmasını talep etti. Eğer Destici’nin teklifi kabul edilirse, emekliler toplamda 25 bin lira alacaklar.

ÖNERGE SUNULUYOR

Öte yandan Destici’nin bu açıklamalarına ek olarak CHP’nin meclise Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 bin TL olmasına dair bir önerge sunacağı da iddia edildi. Eğer bu önerge TBMM’den geçerse milyonların hesabına Kurban Bayramı ikramiyesi olarak 10 bin TL yatırılacak.

PEKİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Emeklilere, Kurban Bayramı’nda ikramiye ödemesi yapılacak. Kurban Bayramı bu yıl 16 Haziran tarihine denk geliyor. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı ikramiyelerinin de bayrama 1 hafta kala ödenmeye başlanması bekleniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir