Denizli’de yangın söndürme helikopteri düştü: 2 ölü, 5 yaralı

Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında Rusya’ya ait yangın söndürme helikopteri düştü. Olayda 2 Rus personel hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Düşen helikopter, Muğla Marmaris’teki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için gidiyordu.

Denizli’de yangın söndürme helikopteri düştü: 2 ölü, 5 yaralı

Kastamonu‘dan Muğla Marmaris’teki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için giden Rus yapımı yangın söndürme helikopteri, saat 16.10 sıralarında Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanlığı; kaza kırıma uğrayan helikopterde 2 Türk, 5 Rus toplam 7 mürettebat olduğunu, 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 mürettebatın yaralandığını bildirdi.

Denizli'de yangın söndürme helikopteri düştü: 2 ölü, 5 yaralı - 1

MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde Türk pilot Ömer Kaan Çakır, Orman Genel Müdürlüğü Temsilcisi Kenan Erdem, kaptan pilot İlya İvesenkhıo, 2’nci pilot Egor Turkov, mühendis Aleksandr İakovlev, teknisyenler Alexey Volkov ve Georgii Onuchin’in mürettebat olarak bulunduğu bildirildi.

Denizli'de yangın söndürme helikopteri düştü: 2 ölü, 5 yaralı - 2

 

Kazada hayatını kaybedenlerin mühendis Aleksandr İakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olduğu öğrenildi. Kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, 2’inci pilot Egor Turkov, teknisyen Georgii Onuchin ile Türk pilot Ömer Kaan Çakır ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcisi Kenan Erdem’in yaralı olduğu aktarıldı.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Denizli’nin Çardak ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden 2 kişinin Rus uyruklu olduğunu, yaralı 5 kişinin tedavilerinin devam ettiğin bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Denizli Çardak’ta, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait Rus orman yangını söndürme helikopterinin düşmesi sonucu Rus uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. 3’ü Rus uyruklu, 2’si Türk vatandaşı 5 kişi yaralandı. Tedavileri devam ediyor. Acımız büyük. Allah benzer kazalardan korusun” ifadelerini kullandı.

Sağlık ekiplerinin helikopter kazasında olay yerine 9 dakikada ulaştığını aktaran Koca, “2’sinin durumu ağır olan 5 yaralıya hızla müdahalede bulunan arkadaşlarımıza yaralıların aileleri adına teşekkür ediyorum. 5 ambulansımızın görevlileri, UMKE timi, oradaki 19 sağlık çalışanımız, iyi ki varsınız” mesajını paylaştı.

Denizli'de yangın söndürme helikopteri düştü: 2 ölü, 5 yaralı - 3Helikopterin düşmeden önceki fotoğrafı
BAKAN KİRİŞÇİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek üzere görevlendirilen ve Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında düşen helikopter ile yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, “Muğla ilimizin Marmaris ilçesinde Ataköy Mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Kastamonu ilimizin Taşköprü ilçesinde konuşlanan helikopter saat 16.10 sıralarında bu yangına müdahale için yola çıktığında Denizli ili Çardak ilçesi Gemiş Mahallesi yakınlarında henüz sebebi bilinmeyen bir kazaya maruz kalmış. Türk Hava Kurumu ile MGİ iş ortaklığında kiralanan ve kiralama yoluyla alınan Rusya menşei RA 31 591 kuyruk numaralı kamu KA 32 diye adlandırdığımız helikopter ile görev yapan 7 personelden 2’si vefat etmiştir. Yaralı personellerimizin herhangi bir şekilde bir yoğun bakımda durumları söz konusu değildir.

Hayatını kaybeden 2 kişi bunların her ikisi de Rus uyruklu Rusya vatandaşı. Bunlar Alexander İakovlev ki uçuş mühendisi kendisi. Aleksi Volkov yine uçuş teknisyeni bunlar vefat etmişlerdir. Diğer 5 yararlığımızın durumu ki bunları yaralıları da okuyayım müsaade ederseniz. Ömer Kaan Çakır, bu bizim teknik personelimiz yaralı. Kenan Erdem yine teknik personel OGM’nin personeli, bu da yaralı. İlya Ivesenkhıo bu kaptan pilot, bu da yaralı. Bir de Georgii Onuchin uçuş teknisyeni, bu da yaralılar arasında. Bir yaralı daha var o da yine Rus Egor Turkov bu da yardımcı pilot, bu da yaralı. Şuanda yaralı personelimiz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyorlar. Herhangi bir şekilde bir yoğum bakımlık söz konusu değil. Kazanın nasıl olduğuna ve sebebinin ne olduğuna dair şu anda bilgi yok. Ama kaza kırım ekibi olay mahalline intikal etmiş ve bu konuya ilişkin onlarda gerekli tetkikleri başlatmış durumdadır. Tabi ki her iki Rus bu görevde kendi hayatlarını kaybedenlere ailelerine öncelikle biz taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralı olan bütün gerek Rus gerek Türk personellere de onlara da geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz. İnşallah bu tür hadiseler bir daha olmaz” dedi.
Marmaris’teki orman yangınıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Kirişci, “Yangın da kontrol altına alınmak üzere. Bu yangına müdahale sırasında 714 personelimiz şu anda aktif olarak görev almış 23 helikopterimiz var, yangın müdahalesinde kullandığımız. Bir tane İHA’mız aktif olarak kullanılıyor ve 83 adet de arozöz yine hizmet veriyor. İlk müdahale aracı olarak 22 iş makinesi olarak da 5 aracımız bu yangın söndürme operasyonunda görev alıyor. Bildiğiniz gibi yer Muğla ve Marmaris olunca ister istemez hepimiz dikkat kesiliyoruz. Yani o bölgede sıklıkla yangın meydana geldiği için. Yangının meydana geldiği saat 12:32 ve bizim de müdahale ekibimizin ulaştığı saat ise 12.40 olarak bizim kayıtlarımızda bulunuyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir