MEB ortaokul ve lise öğrencileri için duyuruldu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’deki 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için önemli bir duyuru yaptı. 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00’da İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yapılacak. Sınav, Türkiye saatiyle tek oturumda gerçekleştirilecek. MEB, bu sınavla ilgili merak edilen soruları cevapladı. İşte diğer detaylar…

MEB ortaokul ve lise öğrencileri için duyuruldu!

Ortaokul ve lise öğrencileri için duyuruldu! MEB’den gece yarısı flaş karar: 3 Eylül’de yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’deki 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için önemli bir duyuru yaptı. 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00’da İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yapılacak. Sınav, Türkiye saatiyle tek oturumda gerçekleştirilecek. MEB, bu sınavla ilgili merak edilen soruları cevapladı.

MEB’DEN ÖNEMLİ KARAR! BU GECE YARISI ÇIKTI

İOKBS’ye başvuru tarihleri 29 Mayıs 2023 ile 16 Haziran 2023 arasındadır. Sınavda dörder seçenekli toplam 100 soru sorulacak ve süre 120 dakika olacak. Öğrenciler sınava gelirken geçerli kimlik belgesi ve kalem, kalemtıraş ve silgi gibi malzemeleri yanlarında bulundurmalıdır. Diğer ayrıntılar…

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, okul değiştirmemiş olmak, ilgili sınıflarda öğrenci olmak ve belirlenen gelir sınırlarını aşmamak yer alıyor.

Sınav kontenjanları, özel hak tanınan öğrencilere, öğretmenlerin çocuklarına, yerleşim biriminde ortaokul bulunmayan öğrencilere ve depremden etkilenen öğrencilere ayrılıyor. Gelir beyanında, veli veya eşinin çalışma durumu, aile üyelerinin bilgileri ve aylık gelirleri gibi bilgilerin yer aldığı belgeler sunulmalıdır.

Kalan kontenjanlar diğer öğrencilere ayrılırken, özel hak tanınan öğrencilerin başvuruları da kabul edilecektir. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı öğrenciler ve denklikleri yapılan öğrenciler başvuru yapabilirler. Bu öğrencilerin gereken belgeleri tamamlamaları ve onaylatmaları gerekmektedir.

İOKBS’yi kazanan KKTC ve yurt dışındaki öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Ayrıca, sınavda boş kalan kontenjanlar diğer öğrencilere ayrılacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir