Meclis’te dikkat çeken öneri: EYT’lilerin hakkı verilirken…

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gürer, “EYT’lilerin hakkı verilirken mutlaka emekli maaşı katsayısı da yükseltilmelidir.” dedi.

Meclis’te dikkat çeken öneri: EYT’lilerin hakkı verilirken…

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında EYT’lilerin yaşadığı sorunlara değindi.

CHP’li Gürer, “Ülkemizde emekli olmak da emekli olarak yaşamak da AK Parti iktidarının sorununa dönüştürdü. İktidar 20 yıl sonra EYT’lilerle ilgili düzenleme yapacağını duyurdu. Emeklilikte yaşa takılanlar gün primi dolduranın gasp edilen haklarının iadesi tek yol ve çözümdür.” dedi.

Konuşmasının devamında Gürer, “Yetmez. 2008 yılında AK Parti iktidarı aylık bağlanma oranında önemli bir düşüş yaptı. Emekli maaşlarını kuşa çevirdi. EYT’lilerin hakkı verilirken mutlaka emekli maaşı katsayısı da yükseltilmelidir.  Ayrıca emeklilerin intibak düzenlemesi beklentisi var. Mutlak suretle emeklilere intibak düzenlemesi yapılmalı. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine taşınmalıdır” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir