Meclis’te yine EYT sesleri

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen son torba yasanın görüşmelerinde EYT yine gündemdeydi.

Meclis’te yine EYT sesleri

Torba yasanın Meclis’teki görüşmeleri sırasında söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, EYT konusunu gündeme getirdi.

Topal’ın açıklamaları şöyle:

“… iktidar bu kadar torba yasa getirdi. Şimdi sizlere öneriyorum: Gelin, bayramdan önce son torba yasanızı da bir daha getirin. ‘Bu torbada; gençlerimizin yurt sorununun çözümü olsun, atanamayan öğretmenlerimizin ataması olsun, polise, hemşireye, öğretmene, memura söz verdiğiniz 3600 ek gösterge olsun, EYT’liler emekli olsun, KYK’lılar icradan kurtulsun. Bu torbada; mağdur ettiğiniz, beraat etmiş KHK’lıların hakları olsun, üniversiteden kovduğunuz akademisyenler geri gelsin. Bu torbada kayyumlar olmasın, bu torbada gazeteciler özgür olsun, bu torbada çifte maaş olmasın, bu torbada mülakatla işe yerleştirme olmasın, liyakat olsun.’ desek de siz yine sizin düşüncenizi uygulayacaksınız ama biz de diyoruz ki: Allah büyük. Bu torbada adalet olsun, hak olsun, hukuk olsun diyoruz.

‘BİRAZ DA HALKIN TALEPLERİNE KULAK VERİN’

Bakın, arkadaşlar, bayramda halkımızın içine çıkın, inanın, bu talepleri göreceksiniz; halkımız gündeminde un torbası, şeker torbası, gübre torbası, buğday torbası var; bunların artan fiyatları var, icralar var, vergiler var, krediler var, yoksulluk var, işsizlik var ama sizin torba yasalarınız yok. Biz muhalefet olarak burada sizlere her ne kadar eksiklikleri söylesek de birileri laf atıyor, birileri laf atıyor. Lütfen, biraz da halkımızın taleplerine kulak verin.”

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. #EYT #ABO size oy yerine 2023 te güle güle diyeceğiz siz bize nasıl, gülüyorsanız bizde size gülecwğiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir