Meclis’te yine EYT sesleri yankılandı

Emeklilikte yaşa takılanlar Meclis Genel Kurulu gündemindeki yerini koruyor. Milletvekilleri konuşmalarında sık sık EYT sorununu gündeme getiriyor.

Meclis’te yine EYT sesleri yankılandı

Yeni hafta çalışmalarına dün başlayan Meclis Genel Kurulunda EYT sık sık gündeme geldi.

CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, ekonomideki krize dikkat çekerek, EYT konusunda çelişkili açıklamalar yapan hükümeti eleştirdi.

‘EYT İLE RESMEN DALGA GEÇİYOR’

Köksal, “Dolar, euro, işsizlik, yoksulluk rekora doğru gittikçe Erdoğan kendini başarılı sayıyor. ‘Öncelikle, gündemimizde emeklilikte yaşa takılanlar yok.’ diye milyonlarca EYT’liyle resmen dalga geçen, kadro dışı kalan taşeronlara karşı verdiği kadro sözünü tutmayan Çalışma Bakanı kendini başarılı sayıyor. Soruyorum size: 5’li çeteye verilen ihaleleri dolar ve euro bazında verip yandaşlarını çifter maaşlara boğanlar, şekerden una, kömürden yağa, her şeye neredeyse saatlik zam yapanlar, vatandaşı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkûm edenler ekonominin kitabını mı yazıyor, vatandaşın defterini mi dürüyor?” diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu’nun gündeminde de vatandaşın geçim derdi vardı:

‘ARTIK GÖREVİ DEVRETME ZAMANI’

“Her gün memleketin bir yerinden bir cinnet çığlığı yükseliyor; iktidar bu çığlıkları maalesef duymuyor. Ömrünü tamamlamış, milletine sırtını dönmüş bu iktidarın artık görevi devretme zamanı geldi de geçiyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz; bunu karış karış gezdiğimiz ülkemizin her yerinde milletimiz söylüyor, ezilenler, yok sayılanlar söylüyor, işsiz gençlerimiz, umutsuz milyonlar söylüyor, ay sonunu getiremeyen memurlar, emekliler, emekçiler söylüyor, EYT’li kardeşlerimiz söylüyor, 3600 ek gösterge bekleyenler söylüyor.”

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü de “ekonomik kurtuluş savaşı” söylemini eleştirdi:

‘SİZİN SAVAŞINIZ EYT’LİNİN KAYBETMESİDİR’

“Şimdi de ekonomik açıdan bir kurtuluş savaşı verdiğinizi söylüyorsunuz. Siz hiçbir savaşı da başarıya ulaştıramazsınız çünkü savaşlarınız aslında kendinizi iktidarda tutmak için yürüttüğünüz bir yöntem… Sizin savaşınız, ekonomik kurtuluş savaşınız aslında sermayenin, işçi sınıfının, emekçilerin, işsizlerin, atanamayan öğretmenlerin, EYT’lilerin, emeklilerin kaybetmesidir ve onlara karşı bir meydan okumadır… Bir avuç şirket daha fazla kazansın diye, yandaşlar daha fazla kazansın diye faizler düşürülüyor; ihracat firmaları daha fazla kazansın ve patronlara, yandaşa, müteahhitlere, hazine garantili şirketlere, uluslararası şirketlere dövizler aktarılsın diye politikalar üretiliyor. Bu harcamalar, bu politikalar halkın aleyhine politikalardır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir