Meclis’te yine EYT tartışması!

EYT yasası çıktı ancak sorunlar ve tartışmalar bitmedi. Meclis Genel Kurulunda yine EYT tartışması vardı.

Meclis’te yine EYT tartışması!

Primde kademenin devamı ve kısmi emeklilikte engellerin kaldırılmaması nedeniyle beklentileri karşılamayan EYT yasası Meclis Genel Kurulunda tartışmalara yol açtı.

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, maddi yüke rağmen AK Parti hükümetinin EYT sorununu çözdüğünü savundu.

Karahocagil, “… 100 milyar doların üzerinde bir maddi yüke rağmen, yine 1999’da hakları gasbedilen milyonlarca EYT’linin haklarını verme adına milletinin yanında oldu, sorunu çözdü, 2002 öncesi hükûmetlerin çözümsüzlüğü çözüm olarak sundukları bir yarayı daha sağlığına kavuşturdu.” dedi.

AK Partili Karahocagil’e yanıt CHP’li Ulaş Karasu’dan geldi.

CHP Sivas Milletvekili Karasu, EYT yasasının çıktığını ancak sorunların bitmediğini söyledi.

Karasu, şunları söyledi:

“Yıllardır bekletilen ancak inatla mücadelesine devam edip haklarını kazanan EYT’de sorunlar bitmiyor. EYT’den faydalanıp emeklilik hakkını kazanan binlerce çalışanın bağlı bulunduğu işletmeler tazminat nedeniyle zor durumda. İktidar, EYT kapsamında çalışanı olan iş yerlerine ucuz kredi vereceğini söylemişti ancak iş verenler hâlen kredi kararlarını bekliyor ve her geçen gün umutsuzluğa kapılıyor. Kanundan faydalanan 7 çalışanı olan bir işveren “Şu anda EYT kapsamına giren çalışanlarıma 800 bin TL tazminat ödemem gerekiyor, bankalar ucuz kredi vermezse bunu ödeme şansım yok.” diyor. Aynı mağduriyeti yaşayan binlerce iş yeri bulunuyor. Toplumun bir kesimini memnun ederken diğer kesimini yüksek kredi faizlerine, borç batağına sokmaya kimsenin hakkı yoktur. İşletmelere verilen ucuz kredi sözü bir an önce yerine getirilmelidir.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir