Melik Yiğitel’den EYT açıklaması: Borçlanma ile tarihte revize olmayacak

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, katıldığı canlı yayında beklenen EYT düzenlemesine yönelik açıklamalarda bulundu. Melik Yiğitel, borçlanma ile prim gününün tamamlanabileceğini ancak tarihte bir revize yapılamayacağını ifade etti. Yiğitel ayrıca, EYT’de yaş sınırının olmayacağını da sözlerine ekledi.

Melik Yiğitel’den EYT açıklaması: Borçlanma ile tarihte revize olmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşmasında EYT ile ilgili; “Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Haber Global canlı yayınında gelişmeleri değerlendirdi.

Yiğitel’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Çerçeve aşağı yukarı belli oldu, muhtemelen bu ay içinde bir şekilde yetiştirip Meclis’e göndermeyi planlıyorlar.

Birkaç nokta çok tartışılıyordu, prim ne olacak mesela, çok yazıldı çizildi. Kadınlarda 5 bin, erkeklerde 5 bin 400 de, asıl üç tane belirlenmeyen nokta var.

BORÇLANMA İLE TARİHTE BİR REVİZE OLMAYACAK

1: Tarih 8 Eylül 99 öncesini kapsayacak. 8 Eylül 99 sonrası için üzgünüm. 8 Eylül 99 tarihinin revize olma ihtimali var mı deniliyordu, kadınlarda doğum borçlanması, erkeklerde askerlik borçlanması ile.

Kadınlarda borçlanma tarihte bir revize olmayacak, sadece primi tamamlayacak. Mesela Aytunç Erkin’in (Sözcü Gazetesi yazarının ismi ile örneklendirerek) 5 bin 350 günü varsa askeri borçlanma ile bunu 5 bin 400’e tamamlıyor ama 8 Eylül 99 tarihinde hiçbir değişiklik yaratmayacak. Orada bir oynama olmayacak.

YAŞ SINIRI OLMAYACAK’

Yaş çok tartışılıyordu, yaş sınırı olmayacak. Kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranacak.

3 TEMEL PARAMETRE

“3 tane temel parametresi var sadeleştirirsek…

1: 8 Eylül 99, yasanın kırmızı çizgisi, öncesini kapsayacak.

2: Erkekte 5 bin 400, kadında 5 bin prim gün sayısı.

3: Sigortalılık süresi erkekte 25, kadında 20. Herkes hesabını buna göre yapsın.”

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Melik Yiğitel diyorsunki ..Askerlik borçlanması ile sgk başlangıç tarihi geri çekilemez sadece prim gün sayısını artırır….bu yanlış ifadeniz Sgk kanununa tamamen aykırıdır ve toplumu yanlış bilgilendirdiğiniz yuh size…bir önemli konu hakkında bilgi sahibi olmadan.gevezelik yapma kardeşim çekil kenara çekil ekranlardan yanıltma kandırma milleti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir