Mersin’de polisevine silahlı saldırı: Bir polis şehit oldu, bir polis yaralı

Mersin Mezitli’de polisevine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı. Polisevinin uzağına bırakılan bomba düzeneği imha edilirken, saldırıyla ilgili bir şüpheli silahıyla gözaltına alındı.

Mersin’de polisevine silahlı saldırı: Bir polis şehit oldu, bir polis yaralı

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi.

Saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Bu sırada şüphelilerin aracında yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

‘KAÇAMAYACAKLARINI ANLAYINCA KENDİLERİNİ PATLATTILAR’

Saldırının ardından Mersin’e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağır yaralanan bir polisin memurunun kurtarılamayarak şehit olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, saldırının nasıl gerçekleştiğine dair şu bilgileri paylaştı:

“İki kadın terörist çantalarıyla birlikte, anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde polisin orada nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken bu bölgeye yakın dört bekçi arkadaşımız araçla intikal ettikten sonra onlar da çatışmaya giriyorlar. İki terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyor. Çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. Kaçamayacaklarını anlayınca kendi sırtlarına koymuş oldukları patlayıcılarla kendilerini patlatıyorlar.”

Patlama esnasında biri ağır iki polis memurunun yaralandığını aktaran Soylu, ağır yaralı polis memurunun kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı, yaralı diğer polis memurunun ise başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

‘İKİSİ DE KIRSALCI, HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU DA BELLİ’

Soylu ayrıca balkonda otururken kurşun isabet etmesi sonucu yaralanan bir vatandaşın da hastanede ameliyata alındığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliğinin önemli ölçüde belirlendiğini kaydeden Soylu, “İkisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Hangi terör örgütü olduğu da belli” diye konuştu.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı, Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıyla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, “Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır” denildi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: SALDIRI BÜTÜN BOYUTLARIYLA SORUŞTURULMAKTA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevi saldırısına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, saldırının bütün boyutlarıyla araştırıldığını belirtti.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polisevine saldırıda yaralanan polislere acil şifalar diledi.

Bakan Bozdağ, “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır” dedi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Mersin’de bir polisin şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.


DEAŞ’A YÖNELİK ŞAFAK OPERASYONUNDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mersin’de dün şafak vakti silahlı terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonda  8 kişi gözaltına alınmıştı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ya yönelik yaptığı 6 aylık çalışmada DEAŞ terör örgütü propagandası yapan ve görüntüleri bulunan, ayrıca terör örgütü içerisinde aktif olarak faaliyet göstererek örgüt adına para transferleri gerçekleştiren H.E.M., O.E.M., B.N., M.E.Y., F.A., A.C., E.A., N.B, A.A. ve Y.O. isimli şüphelileri tespit etmişti.

Dün sabah 250 polisin katılımıyla 10 adrese eş zamanlı şafak operasyon düzenleyen ekipler, koç başlarıyla kapıları kırarak içeri girmiş, operasyonda çok sayıda dijital materyal ele geçirerek H.E.M, M.E.Y, B.N, F.A, A.Ç, N.B, Y.O ve E.A. şüphelileri de gözaltına almıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir