Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek!

Meteoroloji 7 Mayıs ülke geneli hava durumu raporunu güncelledi. 11 ilimiz için sarı kodlu uyarı yapıldı. İki gün süren yağışların ardından hava durumu haritası tekrar tersine dönecek.

Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek!

Meteoroloji’den 11 il için sarı kodlu uyarı geldi. Ağrı, Bitlis, Hakkari, Siirt, Van, Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman illerimiz gök gürültülü sağanak yağış ve kar yağışı için uyarıldı.

Haritanın batısında havanın güzel geçmesi beklenirken perşembeden itibaren haritanın yer değiştirerek batının yeniden yağış etkisinde kalması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek! 7 Mayıs hava durumu - 1. Resim

HARİTANIN DOĞUSU YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek! 7 Mayıs hava durumu - 2. Resim

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Hava sıcaklığı genelinin 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden orta kuvvette etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek! 7 Mayıs hava durumu - 3. Resim

YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek! 7 Mayıs hava durumu - 4. Resim

7 MAYIS SALI GÜNÜ HAVA DURUMU:

MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelin sağanak yağışlı, doğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Harita yeniden tersine dönecek! 7 Mayıs hava durumu - 5. Resim

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir