Meteoroloji’den Bursa uyarısı! Şemsiyenizi almadan çıkmayın

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Kuzey Ege, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Kıyı Ege, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve Balıkesir’de kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji’den Bursa uyarısı! Şemsiyenizi almadan çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Sivas ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Bursa, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne’nin güney, Balıkesir’in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklenmektedir.

İstanbul

Yağmurlu16°

Ankara

Kısmen Güneşli24°

İzmir

Yağmurlu24°

Antalya

Kısmen Güneşli23°

Trabzon

Güneşli16°

Bursa

Yağmurlu 19°

Adana

Kısmen Güneşli26°

Diyarbakır

Güneşli28°

Gaziantep

Güneşli24°

Ağrı

Sağanak Yağış22°

Hava sıcaklıklarının Karadeniz’de 3-5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve batı, Marmara’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne’nin güney, Balıkesir’in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir