MHP Bursa’dan bayramlaşma programı

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bayramlaşma töreni düzenledi.

MHP Bursa’dan bayramlaşma programı

Haber: Mesut ERDOĞAN

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Teşkilatı, Kurban Bayramı dolayısıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Bayramlaşma programına MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP Bursa İlçe Başkanları, MHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Muhammet Tekin, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gülahmet Türk, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

MHP İL BAŞKANI KALKANCI’DAN SEÇİM SONUÇLARINA TEŞEKKÜR

MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, “Gelecek Türk asrıdır. Son seçimde teveccühünü partimiz ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan yana kullananlara minnetlerimi sunuyorum. İstiklâl ve istikbal hedefimize hiçbir mihrak zincir vuramayacaktır. Yerel seçimlerde de aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kurban Bayramı’na kavuşmanın manevi iklimine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar umutsuzluğu, karamsarsızlıkları ortadan kaldırmanın mübarek adıdır. Bayram bir kucaklaşma vesilesidir. Kavgada hayır yok, bölünmede sonuç yoktur. Ülkemiz bekasına daha kuvvetli sahip çıkacaktır. Huzurlu bir istikbale kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi yoktur. Ne mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.

BÜYÜKATAMAN: CUMHUR İTTİFAKI VE MHP ZAFERLE ÇIKMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Bildiğiniz üzere ülkemiz için hayati öneme sahip bir seçim sürecini daha geride bıraktık. Bu süreçte tüm algı operasyonlarına, provokasyon girişimlerine, tahriklere rağmen; Türkiye tüm dünyada örnek teşkil edecek demokratik bir olgunluk sergilemiştir. Büyük Türk milletinin iradesi sandığa yansımış ve Cumhuriyet tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri gerçekleşmiştir. Aziz milletimiz kararını Cumhur İttifakı’ndan yana vermiş, ülkemizin bekasına sahip çıkmıştır. Türk milleti iradesini hafife alanları, iktidarı yabancı başkentlerde arayanları elinin tersiyle itmiş, İstiklal ve İstikbalinden yana kararını vermiştir. Seçim süreci boyunca Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi birçok saldırıya ve karalamaya maruz kalmasına rağmen sandıktan zaferle çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

‘KİRALIK KALEMLER HÜSRANA UĞRAMIŞLARDIR’

Seçim sürecinde anket şirketlerinin verilerini hatırlatan Büyükataman, “Partimize yönelik karalama kampanyaları düzenleyen kiralık kalemler MHP’nin baraj altında kalacağını söylemiş ancak hüsrana uğramışlardır. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki; Milliyetçi Hareket Partisi aziz milletimizin desteği ile tüm oyunları bozmuş, anket şirketlerinin sipariş anketlerindeki oy oranlarını ikiye katlamıştır.
MHP’siz Türkiye hayalleri kuranların, MHP’siz meclis arzu edenlerin hesapları bozulmuştur” dedi.

‘TÜRKİYE SİYASİ KRİZ YILLARINI GERİDE BIRAKMIŞTIR’

Büyükataman, “Ülkemiz yönetimde istikrarın, temsilde adaletin sağlandığı bir sisteme kavuşmuş, eski sistemdeki tıkanıklıklar aşılmış, hızlı ve etkili karar alma yolu açılmıştır. Yeni sistemin sağladığı imkânlarla birlikte Türkiye yoğun bir şekilde maruz kaldığı küresel ve bölgesel tehditlere, ekonomik ve siyasi dayatmalara etkili tedbirler alabilmiş ve güçlü bir şekilde karşılık vermiştir. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte; zincirlerini kırmış, yükselişe geçmiş siyasi istikrara kavuşmuştur. Aziz milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan 2 seçimde İstikrar ve İstiklal’e sahip çıkmıştır. 7’li masanın “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” diye pazarladığı eskiye dönüş ve Türkiye’yi istikrarsızlığa mahkûm etme projesi Türk milletinin iradesi ile sandığa gömülmüştür. Türk milleti kararını istikrardan, milli menfaatlerimizden yana vermiş, Türkiye siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır. Milletimiz iki seçimde de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni teyit ve tescil etmiştir” diye belirtti.

BÜYÜKATAMAN’DAN ANAYASA AÇIKLAMASI

Büyükataman, “Artık bu dönem Türkiye’nin şahlanma, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma dönemidir. Önümüzdeki dönemde Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin ihtiyacı olan sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna uygun yeni bir anayasa hazırlığı için üzerine düşeni yapacaktır. Bu kapsamda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açıkladığı “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Maddelik Yeni Anayasa” teklif metnimiz de müzakere edilmek için hazırdır.
Temel görüşlerimizi merak edenlere tekrar hatırlatırız ki: Türkiye Cumhuriyeti adıyla, Türk milleti kimliğiyle beraberce yaşayabilmemizin tartışılmaz ilke ve esasları 29 Ekim 1923 tarihinde Atatürk ve kurucu kahramanlar tarafından belirlenmiştir.
Başkentimizin Ankara, dilimizin Türkçe, bayrağımızın ay yıldızlı al bayrak, milli marşımızın İstiklal Marşı olduğu kaydedilmiş ve Anayasamız tarafından da güvence altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi, milleti ve egemenlik unsurlarıyla bir bütündür, aynı zamanda milli ve üniter bir devlettir.” ifadesini kullandı.

‘ÜLKEMİZ BELEDİYELERDE DE ZİLLET İTTİFAKI’NDAN KURTULMALIDIR’

Yerel seçimlerin öneminin altını çizen Büyükataman, “Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri tamamlanmış ancak Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler seçimine doğru ilerlemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Mahalli İdareler Seçiminde mevcut belediye başkanlıklarımızı muhafaza ederek bunun üzerine yenilerini eklemeyi hedeflemekteyiz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta kazanılan demokratik başarı Yüce Allah’ın izni ve milletimizin takdiri ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde de mutlaka perçinlenmelidir. Ülkemiz belediyelerde de Zillet İttifakı’ndan kurtulmalıdır. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’li belediyeler, şehirlerimize hizmet etmek yerine enerjilerini Zillet İttifakı’nın makam mevki kavgasına ayırmışlardır. Zillet İttifakı’nın belediyeleri, belediyecilik hizmetlerini adeta askıya almışlar, hizmet yerine parti içi cepheleşmelerin, kulislerin peşine düşmüşler, menfaat yarışına girişmişlerdir. Şehirlerimiz, siyasi ikbali peşinde koşan yerel yöneticilerin hırslarına, şahsi menfaat yarışlarına daha fazla kurban edilmemelidir.Yaşanan ufak bir yağmurda bile adeta hayatın durma noktasına geldiği CHP yönetimindeki şehirlerimizin hali, rezilliğinin en bariz örneğidir. Milletimiz, Zillet İttifakı’nın yerel yönetimlerdeki bu rezilliğinden kurtulmalı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir hizmet anlayışına kavuşturulmalıdır.” dedi.

‘BİZ TÜRK MİLLETİNE İNANIYORUZ’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu inanç ve azim ile milletimize daha iyi hizmet edebilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Biz Türk milletine inanıyoruz, Türk milletine güveniyoruz. Allah’ın izni ve milletimizin iradesi ile 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, Türkiye yükselen itibarına, Türk ve Türkiye Yüzyılına yakışır hizmet anlayışına kavuşacaktır. Son olarak geçirdiğimiz seçim sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen siz kıymetli hemşerilerime ve dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her birinize Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını ve muhabbetlerini iletiyor, hepinizi saygıyla selamlıyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir