MHP’den Sinan Ateş haberlerine tepki: Boyun eğersek gök girsin, kızıl çıksın!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağcı’nın kaçırılmasında kullanılan iki aracın, Ülkü Ocakları ile bağlantısını ortaya koyan haber ve yazılar, MHP’lilerin tepkisini çekti.

MHP’den Sinan Ateş haberlerine tepki: Boyun eğersek gök girsin, kızıl çıksın!

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Ocağımıza saldırıyorlar, çünkü Bozkurt görünce kuduruyorlar. Bekliyorlar ki, geri adım atalım, istiyorlar ki, taviz verelim. İçimize ve dışımıza yuva yapan çakallara karşı Elif gibi dimdik duracağız” dedi. Bahçeli’nin bir diğer yardımcısı Feti Yıldız, “Yapılan iğrenç iftiraların, hayasızca yapılan saldırıların hesabı hukuk önünde sonuna kadar sorulacaktır” derken, Semih Yalçın ise “Kökü mazide olan mukaddes bir davanın neferlerini Cumhuriyet Türkiye’sine armağan eden Ülkü Ocakları, halen yeni idealist kuşaklar yetiştirmeye devam eden güzide bir müessesedir” ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in cinayetine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede “Audi marka” olarak bahsedilen aracın plakasına ve görüntülerine T24 Muhabiri Asuman Aranca ulaşmış ve T24 Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı  haberiyle de kamuoyuna duyurmuştu.

SAYMAZ: TETİKÇİYİ KAÇIRAN ARACI YILDIRIM KULLANIYOR

T24’ün haberinin ardından, Sözcü yazarı İsmail Saymaz, tetikçi Eray Özyağcı’nın kaçırılmasında kullanılan ikinci bir aracı gündeme getirdi. Saymaz, “Suikasttan sonra tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’dan İstan­bul’a taşıyan, eski Ülkü Ocak­ları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yar­dımcısı Emre Yüksel’in yöneti­mindeki çakarlı siyah Audi’nin plakası 06 AT 5021 imiş. Bu araç Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kullanımındaymış. Yıldırım’ın çeşitli ziyaretlere bu araçla gittiğine ilişkin görüntü­ler var. Aracın Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin önün­de park edilmiş haldeki fotoğrafları da elden ele dola­şıyor.

Kimi kaynaklar plakadaki ‘AT’nin Alparslan Türkeş’in isim ve soy isminin baş harfleri oldu­ğunu ifade ediyor. Aracın MHP’ye tahsisli olduğu fakat Ülkü Ocakları tarafından kullanıl­dığı öne sürülüyor. Savcının bu plakayı neden iddianamede yazma­dığını şimdi çok iyi anlıyoruz. Tetikçinin Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın aracı ile kaçırıldığını kayda geçirmek istemedi” diye yazdı.

Sinan Ateş cinayeti ile Ülkü Ocakları’nın bağlantısı olduğu iddiaları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, MHP’den peş peşe sert açıklamalar geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ocağımıza saldırıyorlar, çünkü Bozkurt görünce kuduruyorlar… Davamıza sataşıyorlar, çünkü hilalin haşmetini gördüler mi korkuya kapılıyorlar… Dava arkadaşlarımıza musallat oluyorlar, çünkü alemdar ve dilaver bir iradeden ödleri patlıyor… Aksi olsa şaşardım! Türk düşmanları boş durmuyor… Bekliyorlar ki, geri adım atalım, istiyorlar ki, taviz verelim…İçimize ve dışımıza yuva yapan çakallara karşı Elif gibi dimdik duracağız… Şayet boyun eğersek hem vallahi hem billahi gök girsin kızıl çıksın… Allah bes baki heves… Cumamız mübarek olsun…” ifadelerini kullandı.

Bir diğer MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise iddialara, “Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğünü, demokratik sistem içerisinde düzeni sağlayan bir kanunîlikten öte, insanın yüce değerlerini tanımak ve bunları güvence altına almak şeklinde görür. Dünyada iyilik ve hidayetten, ahirette lütuf ve merhametten mahrum kalacak birtakım kişiler bir televizyon stüdyosunda Milliyetçi Hareket Partisi’ne iftira etmekte adeta yarışıyor. Yapılan iğrenç iftiraların, hayasızca yapılan saldırıların hesabı hukuk önünde sonuna kadar sorulacaktır. Bir tarafınıza not edin….” şeklinde tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir başka yardımcısı Semih Yalçın da X hesabından, “Kökü mazide olan mukaddes bir davanın neferlerini Cumhuriyet Türkiye’sine armağan eden Ülkü Ocakları, hâlen yeni idealist kuşaklar yetiştirmeye devam eden güzide bir müessesedir” şeklinde paylaşım yaptı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir