Millet İttifakı Bursa’da vatandaşla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Bursa milletvekili adayları Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İYİ Parti Bursa Milletvekili adayı Selçuk Türkoğlu, “Seçime değil sanki harbe gidiyoruz.” dedi.

Millet İttifakı Bursa’da vatandaşla buluştu

Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine odaklanmışken, siyasilerin de çalışmaları her geçen gün hızlanıyor.

Millet İttifakı’nın Bursa’daki temsilcileri çalışmalarını anlatmak için Büyükorhan’da vatandaşlarla buluştu.

Büyükorhan Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin Bursa milletvekili adayları da tanıtıldı.

TÜRKOĞLU: SEÇİME DEĞİL SANKİ HARBE GİDİYORUZ

Mitingde konuşan İYİ Parti Bursa 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu, “Seçime değil sanki harbe gidiyoruz. İster eğri oturacağız ister doğru oturacağız ama Allah için doğru konuşacağız. Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde işte Selçuk Türkoğlu’nu Jülide Hanım’ı veya bu bölgede AK Parti’nin adayı Efkan Ala’yı, Kayıhan Hoca’yı seçeceğiz ama Cumhurbaşkanlığında da Kemal Kılıçdaroğlu Bey’i ya da Recep Tayyip Erdoğan Bey’den birini seçeceğiz ama bunlardan önce bir şey yapacağız. Bu seçimde hayati ve anlamlı kılan da bu. Kişileri seçmekten önce biz bu seçimde bir sistem oylaması yapacağız. Vadettiğimiz altılı masa ortaya koyup vadettiği yeniden parlamenter güçlendirilmiş parlamenter sistemi mi yoksa bu saray rejimini mi seçeceğiz? Önce buna bir karar vereceğiz.” dedi.

AYDIN: SÜT 30 LİRA OLMUŞ, HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise, “Sorunların hepsini hepimiz biliyoruz. Buradan tekrar ederek bunları perçinlemeye gerek yok. Mesele bu sorunları nasıl çözeceğiz? Kim çözecek? 21 yıldır çözmeyenler bugün baktım açılış yapıyorlar. Bir çivi çakana Allah razı olsun diyoruz. Ama arkadaş oraya hayvan getirecek besicinin yem fiyatını halletmiyorsun, gübre fiyatını halletmiyorsun. İnsanlar inekleri kestiler, süt bugün markette 30 liraları bulmuş. Onunla ilgili hiçbir şey yapmıyorsun. Gidip orada açılış yapıyorsun. Bu hayvancılığın devam etmesi için gerekli olan dünya odasını kapatıyorsun, adliyeyi kapatıyorsun, PTT şubesini kapatıyorsun. Sonra da diyorsun ki gel kardeşim buraya geri gel, nasıl gelsin, ne ile geçinecek? Bu kadar pahalılıkla nasıl hayvancılık yapacak? Nasıl üretim yapacak? Bunlara çözüm üretin. Ama biz gayet iyi biliyoruz ki 21 yıldır bunları çözmeyenlerin doğru zamanda, doğru adam diyerek çözeceğini çözmeyeceğini de gayet iyi biliyoruz. O yüzden artık geri sayım bir hafta kaldı. Sandıkta Büyükorhanlıların gerekeni yapacağına inancımız tam.” ifadesini kullandı.

Ayrıca mitinge vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir