Motorinin fiyatı 24 lirayı aştı

Haziran ayı başından itibaren birçok kez zamlanan akaryakıt pompa fiyatları, geçtiğimiz hafta brent petrol ve dolar/TL kurundaki yükselişin ardından bu gece itibarıyla değişti. Motorin 26 Ocak’tan bu yana ilk kez 24 TL bandını aştı. Peki güncel benzin mazot fiyatı ne kadar?

Motorinin fiyatı 24 lirayı aştı

Akaryakıt fiyatları yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya. Brent petrol fiyatı geçan hafta yeniden yükselişe geçerek 77 dolar seviyesini görmüştü. Bu yükselişte Çin’de enerji talebinin artması ve dolar endeksinin diğer para birimlerine karşı yükselişi de etkili oldu.

Buna pararlel olarak dolar-TL kurunun yurt içinde rekor seviyelerde dolaşması akaryakıt fiyatlarını yukarı yönlü ivmeledi. Durum böyle olunca benzin fiyatı ile motorin fiyatları takibi yapan araç sahiplerini üzecek zam haberi geldi. İşte 20 Haziran Pazartesi il il güncel akaryakıt pompa fiyatları…

MOTORİN MAZOT NE KADAR?

7 Haziran’da 1,36 TL zamlanan motorin fiyatları, bir gün sonrasında ise 1,37 kuruş daha zamlanmıştı. Mazot fiyatı bugünden itibaren 1,64 TL zamlandı. Böylece 26 Ocak sonrası akaryakıt fiyatları yeniden 24 liranın üzerine çıktı.

Gelen fiyatların ardından 1,64 liralık zamla fiyatlar; İstanbul’da ortalama 23,80 TL, Ankara’da 24,23 TL, İzmir’de 24,31 TL ve Bursa’da 24,31 TL oldu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir