Mudanya İlçe Seçim Kurulu’ndan CHP kararı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP’nin belediye meclisi aday listesini zamanında teslim etmediği iddiasıyla yapılan itirazlar reddedildi.

Mudanya İlçe Seçim Kurulu’ndan CHP kararı

Mudanya’da CHP’nin belediye meclisi aday listesini zamanında teslim etmediği ve bu nedenle seçime katılamayacağı iddiasıyla yapılan itiraz başvuruları İlçe Seçim Kurulunca karara bağlandı.

Mudanya İlçe Seçim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda CHP listelerinin kabulüne ve itirazların reddine karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu’nun kararına Bursa İl Seçim Kuruluna itiraz yolu açık bulunuyor.

Mudanya’da İYİ Parti, Zafer Partisi ve AK Parti, CHP listelerinin seçim kuruluna zamanında teslim edilmediği iddiasıyla itiraz etmişti.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker, konuyla ilgili açıklamasında, “Seçimlerin temel hükümleri kanununa göre siyasi partiler belediye başkan adayı ve meclis üyesi listelerini 20 Şubat 2024 saat 17.00’ye kadar yazılı üç nüsha ve dijital ortamda ilçe seçim kurullarına teslim etmeleri gerekiyor. CHP, 16.57 sıralarında ilçe seçim kuruluna sadece dijital ortamda gelmiştir. Ellerinde herhangi bir üç nüsha ve ıslak imzalı evrak getirmemiştir. Bizim partimizin ilçe seçim kurulunda görevli avukat arkadaşımız, durumu tespit edip itirazda bulunmuştur. Bu tespitimize Zafer Partisi ve İYİ Parti de şahit olmuştur. İlçe seçim kurulu durumu değerlendirerek, bir tespit yaparak, il seçim kuruluna göndermiştir. İl seçim kurulu bir karar verecektir. İl seçim kurulu, CHP’nin bu başvurusunun kanuna uygun olmadığını tespit ettiğini açıklamalıdır. CHP meclis üyesi aday listesini kabul etmemesi gerekiyor. Bizim beklentimiz budur” demişti.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise “Mudanya’da ve Bursa’da her şey usulüne uygun olarak yürütülmüştür. Geçtiğimiz seçim döneminde de Mudanya’da aynı kişiler tarafından benzer bir durum yaşatılmıştı. Sonucunda da bugün olduğu gibi yine bir şey çıkmamıştı. Bugün de yaptıkları itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Görüyoruz ki hukuksuzluğu bir yaşam biçimi haline getirmiş olanlar yine eli boş döndüler. Sandıkta kaybedeceklerini anlayınca algı oyunlarıyla seçime gölge düşürmeye çalışıyorlar. Ama vatandaşımız gerçeğin ne olduğunu biliyor. Vatandaşımız bunlara hak ettiği dersi vererek Mudanya’da gülümsemeye devam edecektir” açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir