Mudanya Kültür ve Sanat Derneği TSM Korosu Cumhuriyet’in 100’üncü yılını sanatla selamladı

Bursa’da Mudanya Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Cumhuriyetimizin kuruluş şartlarını sanatla anlamaya ve anlatmaya odaklı güçlü bir program sundu. Konserde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirilirken, dans gösterileri de yer aldı.

Mudanya Kültür ve Sanat Derneği TSM Korosu Cumhuriyet’in 100’üncü yılını sanatla selamladı

Mudanya Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun “Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı” konserinde gerçek olaylardan derlenmiş anlatımlar yer aldı.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarına ilişkin koşulları, zorlukları, bakış açılarını ve Atatürk’ün içinde bulunduğu ruh hallerini yansıtan anlatımı Drama Eğitmeni İbrahim Zeki Karabulut üstlendi.

Şef Bahadır Sevik yönetimindeki koro ise “Vardar Ovası”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Sarı Zeybek”, “Yine Bir Gülnihal” ve “Mendilimin Yeşili” başta olmak üzere Atatürk’ün sevdiği eserleri yine Atatürk’ün fotoğraflarından derlenmiş görsel bir sunum eşliğinde seslendirdi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 100’üncü yıl konserinde zeybek oynayan oyuncunun gösterinin sonunda başlığını çıkarması ve kadın olduğunun fark edilmesi alkışlarla karşılık buldu.

Eserlerin seslendirilmesi sırasında yapılan diğer dans gösterileri de beğeni ile karşılandı.

Sazendelerin, koronun ve solo eserler seslendiren sanatçıların performansı izleyenlerden tam not aldı.

Gecenin sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız da sahneye çıkarak koro üyeleri ile birlikte “Mudanya Güzeli” adlı eseri seslendirdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir