Mudanya Türk Sanat Müziği Korosu’ndan muhteşem konser

Mudanya Türk Sanat Müziği Korosu, Cengizhan Sönmez eserleri ile muhteşem bir konsere imza attı.

Mudanya Türk Sanat Müziği Korosu’ndan muhteşem konser

Mudanya Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, 25 Aralık Pazar gecesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahneye çıktı.

Konser öncesinde İsmet İnönü’nün 49’uncu ölüm yıl dönümü ve geçtiğimiz günlerde şehit düşen Bursalı Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Kısa bir süre önce hayata veda eden koro solistlerinden Mualla Ergül de son konserde söylediği şarkının kaydı ile anıldı.

Şef Bahadır Sevik yönetimindeki koro, konserin birinci bölümünde “Yıllar Ne Çabuk Geçti”, “Enginde Yavaş Yavaş”, “Kapıldım Gidiyorum”, “Sevmiyorum Seni Artık”, “Yalancı Yarim”, “Kalbimde Gizli Bir Sevgi Mi?” “Şarap Koy Kadehime”, “Sevdadır Bu Kalbe Dolan”, “Seni Benden Alamazlar”, “Yalnız Kalan Ruhumuzun”, “Seni Nasıl Özledim” ve “İçin için Yanıyor” adlı eserleri seslendirdi.

Müzisyen, koro şefi, program yapımcısı ve şiir yorumcusu Cengizhan Sönmez’in eserlerinin seslendirildiği ikinci bölümde şair ve güfteci Nedim Saatçioğlu’nun sunumu eşliğinde sanatçı Cengizhan Sönmez sahneye çıktı.

Sönmez’in yaşamına dair bilgilerin paylaşıldığı bölümde “Son Fasl-ı Sevda Bu”, “Gidersen Gözyaşı Dökerim”, “Bıraktım Hayatı Kendi Haline”, “Yanımda Olsaydın”, “Kabuldür Derim”, “Hırçın Rüzgarların Hevesi”, “Hayalimdeki Ruhu”, “Yaptığın Her Şeyin Farkındayım”, “Canımcım”, “Ben Öldüm de Cennette miyim?” adlı eserler yorumlandı.

Konsere güfteci Dr. Hüseyin Balkancı’nın yanı sıra Cengizhan Sönmez’in eşi sanatçı ve akademisyen Gülşah Sönmez’de katıldı.

Gülşah Sönmez’in seslendirdiği “Ömür Borcu” isimli Cengizhan Sönmez eseri seyirciden yoğun alkış aldı ve ayakta alkışlandı. Cengizhan Sönmez de gecede “Ödül” adlı eserini yorumladı.

Sanat yaşamının 28. Yılını dolduran Mudanya Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte katıldı.

Konserin kapanışında Mudanya Belediye Başkanı ve konuk sanatçılara Mudanya Kültür ve Sanat Derneği tarafından plaket sunuldu. Sanatçılara Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir