Mudanya Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 100. yılına coşkulu kutlama

Cumhuriyet’in 100. Yılı Mudanya Üniversitesi’nde düzenlenen coşkulu program ile kutlandı. Konferans salonunda düzenlenen programa, Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Mollasalih, Rektör Vekili Prof. Dr. Emin Karip, fakülte dekanları, hocalar ve öğrenciler katıldı.

Mudanya Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 100. yılına coşkulu kutlama

Öğrenciler Zeynep Esen ile Ali Çakır’ın sunuculuğunu yaptığı programda ilk olarak Mudanya Üniversitesi öğrencileri adına Zeynep Rodoper bir konuşma yaptı. Öğrenci Dekanı Dr. Nihat Bingölbalı da, cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen tarihsel süreci anlattı. Bingölbalı, “Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bu rejimi yaşatacak ve geliştirecek olan sizlersiniz” dedi.

Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emin Karip de yaptığı konuşmada,  Kurtuluş Savaşı sürerken 15 Temmuz 1921’de Ankara’da Maarif Kongresinin toplanmasının önemine vurgu yaparak, “Bir toplum düşünün ki, vatanın dört bir yanı işgal edilmişken Maarif Kongresi topluyor. Ve bunu yaparak savaşı kazanacağına, hür ve bağımsız bir ülke olarak geleceğini inşa edeceğine olan inancının ne kadar sarsılmaz olduğunu gösteriyor. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılını aynı inanç, azim ve kararlılıkla karşılıyoruz. Mudanya Üniversitesi olarak, gençlerle birlikte güçlü ve mutlu bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Çağdaş ve uygar bir ülkede, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmek, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında bu vatanda huzurla ve güvenle yaşamak için güvencemizin ve en büyük değerimizin siz gençler olduğuna inanıyoruz. Atatürk’ün siz gençlere olan inancını aynı şekilde muhafaza ediyoruz. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Millî Mücadele” kahramanlarının ve şehitlerinin bizlere en büyük armağanı, en değerli emanetidir. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğünü korumak, güçlendirmek ve Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında güçlü, huzurlu ve müreffeh bir toplum olarak yaşamak için yegâne gücümüz eğitim olacaktır.  İkinci Yüzyılı karşılarken iklim değişikliği ve küresel ısınma, sürdürülebilirlik, yapay zeka tabanlı teknolojilerin gelişimi gibi eğilimler, jeopolitik riskler ve fırsatların hızla değiştiği bir dünyada varoluş mücadelemizi ancak bilimden alacağımız güçle sürdürebiliriz. Mudanya Üniversitesi olarak iyi yetişmiş, özgür ve eleştirel düşünebilme yetileri gelişmiş, toplumsal, yerel ve küresel sorunlara çözümler üretmek için akıl yürüten, ülkemizin koşullarını ve içinde yaşadığı dünyayı bilimsel bir bakış açısı ile çözümlemeye çalışan gençlerle Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında güçlü, adil, eşit ve müreffeh bir toplum olarak tarih sahnesinde var olmaya devam edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Program, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Baran Kuyaş’ın zeybek gösterisi ile sona erdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir