Bursa’da Mudanya Üniversitesi’nden büyük başarı… İlk yılda öğrencilerden yoğun ilgi!

Eğitim hayatına bu yıl başlayacak olan Mudanya Üniversitesi, öğrencilerden büyük ilgi gördü. YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitenin lisans programlarından Endüstri Mühendisliği, Psikoloji ve Hemşirelik bölümlerinde, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ise İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi programlarında kontenjanlar yüzde 100 oranında doldu

Bursa’da Mudanya Üniversitesi’nden büyük başarı… İlk yılda öğrencilerden yoğun ilgi!

Eğitim hayatına bu yıl başlayacak olan Mudanya Üniversitesi, öğrencilerden büyük ilgi gördü. YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitenin lisans programlarından Endüstri Mühendisliği, Psikoloji ve Hemşirelik bölümlerinde, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ise İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi programlarında kontenjanlar yüzde 100 oranında doldu.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrası, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti bilgilendirme amaçlı bir basın toplantısı düzenledi.

Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, Mudanya Üniversitesinin işbirliği protokolü imzaladığı Medicalpark Bursa Hastanesinin Genel Müdürü Metin Arslan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl, toplantıda yaptığı açıklamada Mudanya Üniversitesi’nin eğitim hayatına başladığı ilk yılda öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Lisans programları içerisinde Endüstri Mühendisliği, Psikoloji ve Hemşirelik bölümlerinde, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ise İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi programlarında kontenjanların yüzde 100 oranında dolduğunu aktaran Bingöl, “YÖK’ün bize verdiği 290 öğrenci kontenjanımızın tamamını doldurduk. Üniversitemizin ayrıca 290 yabancı öğrenci kontenjanı da bulunuyor. Bu konuda da kayıtlarımız devam ediyor. Yabancı öğrencilerin de tercihinin Mudanya Üniversitesi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ÜST SIRALARDA 

YKS yerleştirme sonuçlarına göre vakıf üniversiteleri arasında Endüstri Mühendisliği bölümünde 19 vakıf üniversitesi arasında dördüncü, Psikoloji bölümünde 46 üniversite arasından beşinci, Hemşirelik bölümünde ise 45 vakıf üniversitesi arasında 24. sırada olduklarını belirten Bingöl, “Hemşirelik bölümü bulunan 45 vakıf üniversitesi arasında 24. sıradayız. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Diğer vakıf üniversitelerindeki hemşirelik bölümlerinin kontenjanları bizden daha az. Biz bu yıl hemşirelik bölümüne tamamı burslu 40 öğrenci alacağız. Bu bölümde, başarı sıralamamız buna göre oluşmuş durumda. Meslek Yüksek Okulumuza gelirsek; Fizyoterapi programı bulunan 43 vakıf üniversitesi arasında birinci sıradayız. Tıbbi görüntüleme programı bulunan 50 vakıf üniversitesi arasında ikinci sıradayız. Anestezi programı bulunan 50 vakıf üniversitesi arasında üçüncü sıradayız. İlk ve Acil Yardım programı bulunan 52 vakıf üniversitesi arasında dördüncü sıradayız” diye konuştu.

BU BENİM SON PROJEM

Mudanya Üniversitesi’nin kuruluş öyküsüne de değinen Bingöl, “Bizler bu yola, Türkiye’nin dördüncü büyük şehri Bursa’da sadece 2 tane üniversite olmasının yetersiz olduğu düşüncesiyle çıktık. Aldığımız sonuçlar bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu bize gösterdi. Bugüne kadar toplumun her kesiminden üniversitemize yoğun ziyaretler oldu. Geldiler, gezdiler, önerilerini söylediler. Üniversiteyi kurarken, Mudanya Üniversitesi Bursalıların demiştik. Bursalılar da daha ilk yılımızdan bizi tercih ederek Mudanya Üniversitesi’ne teveccüh gösterdi, sahip çıktı. Ben buradan tüm Bursa halkına sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Bursa dışından da Mudanya Üniversitesini tercih eden çok sayıda öğrencimiz oldu. Bu sayının da önümüzdeki yıllarda artacağına inanıyorum. Bu başarı daha ilk yılımızda bize büyük güç verdi. Önümüzdeki yıllarda Mudanya Üniversitesi yeni bölümleriyle, özgür düşünen, konuşan, bilim üreten gençlerimizin eğitim yuvası olacak. Türkiye’nin en son kurulan, en genç üniversitesi olarak ilk öğrencilerimizle buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Doğa ile iç içe kampüsümüzde, yetkin akademik kadromuz, modern amfilerimiz, teknolojik donanımlı laboratuvarlarımız ve sosyal tesislerimizle eğitime hazırız” dedi. Bingöl, üniversitenin kuruluş sürecindeki destekleri ve ilgilerinden dolayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Erol Özvar’a ve TBMM’de üniversitenin kuruluşu için oy kullanan milletvekillerine teşekkür etti.

Bingöl, Mudanya Üniversitesi’ne ilişkin, “Bu benim son projem. Neyim varsa Mudanya Üniversitesi’ne vakfettim” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir