Mudanya’da büyük kutlama

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü, Mudanya’da gurur ve coşkuyla kutlandı. Mudanya Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Hüsnü Arkan ve Birsen Tezer konseriyle sona erdi. Mütareke Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, Cumhuriyet sevgisini hep birlikte haykırdı.

Mudanya’da büyük kutlama

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Mudanya’da gurur ve coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Güzelyalı’dan başlayan araç korteji ile taçlandı. Ardından da Cumhuriyet (İskele) Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na binlerce Mudanyalı ellerindeki bayraklarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisi ise büyük alkış aldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’dan Ankara’ya Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi’ni taşıyan ve Anıtkabir’e kadar 470 kilometre koşan sporcular Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin ile birlikte Mütareke Meydanı’nı dolduran binlerce Mudanyalıyı selamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hüsnü Arkan ve Birsen Tezer konseriyle sona erdi. Alanın tamamını dolduran vatandaşlar, ünlü sanatçıların şarkılarına ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Sanatçılara çiçek vererek teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yaptığı konuşmada “Mudanyamızda Cumhuriyetimizin kuruluşunu 100 yıllık coşkuyla kutladık. Mudanyamızın dört bir köşesini bayram yerine çevirdik. Unutulmaz bir kutlamaya imza attık. Mudanya Cumhuriyet’le güzel, Mudanya, Atatürk’le güzel. Mudanya Cumhuriyetin 100. yılında çok güzel” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir