Mudanya’da Dalgıç, mazbatasını aldı

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Adalet Sarayı’nda mazbatasını aldı. Dalgıç, düzenlenen mazbata törenin ardından Adalet Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Dalgıç, “Umut tohumlarını ektik. Bu mazbatanın üzerinde benim adım yazıyor ama sizin adınıza aldım. Birlikte çalışacağız diye söz verdik. Bugün itibarıyla çalışmaya başlıyoruz. Hiç durmadan çalışacağız” dedi.

Mudanya’da Dalgıç, mazbatasını aldı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Türkiye 31 Mart’ta 5 yıl boyunca görev alacak yerel yöneticilerini seçti. Bu kapsamda Mudanya’da galip gelen CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, mazbatasını aldı. Dalgıç, Mudanya Adalet Sarayı’nda mazbatasını almasının ardından basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasının ardından Mudanya Belediyesi Yıldıztepe Yerleşkesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Mazbata törenine, resmi olmayan kesin sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay katıldı.

Mazbatasını alan CHP Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Umut tohumlarını ektik. Bu mazbatanın üzerinde benim adım yazıyor ama sizin adınıza aldım. Birlikte çalışacağız diye söz verdik. Bugün itibarıyla çalışmaya başlıyoruz. Hiç durmadan çalışacağız” dedi.

“HİZMETLERİ ÜRETMEK İÇİN VİRA BİSMİLLAH DİYORUZ”

Mazbata töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Öncelikle başarının mükafatı olan bu alandayız. Hepinize teşekkür ediyorum. Artık iş zamanı, görev zamanı, hizmet zamanı. Mudanya’ya bundan sonra Deniz Başkanım, İlçe Yönetimi, Gençlik Kolları, STK’lar, muhtarlar ile birlikte Mudanya’nın çıtasını 10 basamak yukarıya çıkarmak. Hizmetleri üretmek için vira bismillah diyoruz” diye konuştu.

“BURSA’YI ARTIK GERİ VERMEYECEĞİZ”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Aylardır sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy dolaştınız. Mudanya örgütümüzü yürekten kutluyorum. Emeklerinize sağlık. Mudanya’da 10 yıldır CHP bayrağı dalgalanıyor. Bundan sonra da asla geri vermemek üzere bu bayrağı ilelebet dalgalandıracağız. Bursa’yı alacağız demiştim, Bursa’yı artık geri vermeyeceğiz. 20 yıllık donanımı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öyle şeyler yapacak ki Bursa’da halkçı belediyecilik yıllarca sürecek. Yerelde kazandığımız başarı genele evirilecek. CHP bu ülkenin umudu olmuştur. Bundan sonra Türkiye nefes alacak. Birlikte başardık, birlikte daha çok iş yapacağız” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı, “Bugün burada çok haklı bir zaferin resmini veriyoruz. Sıkılmadık el bırakmadık. Verdiğimiz sözleri bir bir tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize oy veren herkese teşekkür ediyorum. Mudanya’daki iktidarımızı kaybetmeyeceğiz” dedi.

Mudanya Adliye Sarayı’nda mazbatasını alan Başkan Dalgıç’ın Mudanya Belediyesi Yıldıztepe Yerleşkesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

“MUDANYA’NIN GURUR DUYACAĞI GÜNLER DEVAM EDECEK”

Mudanya Belediyesi Yıldıztepe Yerleşkesi’nde devir teslim töreninde konuşan geçmiş dönem Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Temiz dürüst, ahlaklı belediyeciliğin gereği, çalışma arkadaşlarıma dokunulmasın dedim. Mudanya’da yeni yerler imara açılmasın dedim. Bunları istemiştim. Mudanya’da tüm hemşehrilerimizin gurur duyacağı günler devam edecektir. 5 dakikalık bir teneffüse çıktık. 5 yıl sonra dersimizde hangi konular işlenecek, bunlara bakacağız. Yapmaya düşündüğümüz çok önemli projelerimiz vardı, ekonominin geldiği halden ve pandemiden dolayı gerçekleştiremedik. İhaleleri olmadı, enflasyon hiç durmadı. Bu süreç mutlaka geçecektir. Olağanüstü bir seçim süreci yaşadık. Bu seçim sürecinin nedenleri, ne içinleriyle asla rehavete kapılmadan çok iyi tahlil etmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Ayrıca Türkyılmaz, 31 Mart’ta seçilen tüm Belediye Başkanlarına da teşekkür etti.

“ALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Bize bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptıkları için Hayri Türkyılmaz’a da teşekkür ediyorum. 10 yılda elinden gelen her şeyi yaptı. Yapabildiklerimizin yanında yapamadıklarımız da olmuştur. Hakkımız herkese helal olsun. Mudanya’mızı korumak için geliyoruz. Başkanımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye götürmek tüm derdimiz. Belediye de çalışan arkadaşlarımızla, işiyle, gücüyle derdimiz yok. Tek bir şeyimiz var. O da liyakat. Her işi ehline yaptıracağız. İşini hakkıyla yapanlar başımızın üzerindedir. Kimse merak etmesin. Mudanya’nın yeşili, zeytini, inciri, üzümü bizim kutsalımız. Tarım ve turizmle dönüştüreceğiz. Bunları korumak, eksiltmeyip azaltmak zaten bizim projelerimiz arasındaydı. Partimizin rüzgarı, siyaset bakış açımız insanlarda da karşılık buldu. Haritayı kıpkırmızı yaptı. Bu bizim omuzlarımıza bir sorumluluk yükledi. Canla başla çalışacağız”  şeklinde konuştu.

CHP Mudanya İlçe Başkanı’na ve tüm ilçe örgütüne teşekkür eden Dalgıç, “Bu kadınların başarısıdır. Kapı kapı dolaştılar, gençlerimiz ellerinden geldiği kadar çalıştılar. Yeri geldi mıntıka temizliği yaptılar. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“DENİZ BAŞKAN BİRAZDAN GÖREVİ TESLİM ALIP, YAPILMIŞ İŞLERİN ÜZERİNE DAHA FAZLASINI KOYMAK ADINA YOLA KOYULACAK”

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hayri Başkan’a yaptığımız tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi Deniz Başkanımla birlikte birçok projeye imza atacağız. Mudanyalılar başta olmak üzere, yöneticilerimiz, örgütümüz, her bir Mudanyalı, Bursa’nın değişimine katkı sunmada duyarlı olduğunu düşünüyorum. Bize oy veren, vermeyen herkese selam olsun. Az konuşup, çok iş yapacağız. Deniz Başkan birazdan görevi teslim alıp, bundan sonra yapılmış işlerin üzerine daha fazlasını koymak adına yola koyulacak. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bozbey’in konuşmasının ardından CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay da söz alarak tüm il ve ilçe örgütüne, Bursalılara teşekkür etti.

Başkan Yeşiltaş, “Sizlerle birlikte Bursa’yı tekrar kurtarıp, Cumhuriyet’in 100. yılında tüm Bursalılara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tüm Cumhuriyet’im neferlerine armağan ediyoruz. 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Bursa’da dalgalandırıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. 17 ilçede iktidar olmak için bugünden itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz” diye belirtti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir