Muharrem İnce’den iki partiye ittifak çağrısı

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce iki partiye ittifak çağrısı yaptı.

Muharrem İnce’den iki partiye ittifak çağrısı

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun oylarını böleceğine yönelik eleştirilere yanıt olarak,“10 Nisan’da listeler açıklandığında göreceksiniz. Bana ‘bölücü’ diyenlere ’10 Nisan akşamı görüşürüz’ diyorum. 1,5 yılda masayı yönetemediler. Türkiye’yi nasıl yönetsinler? Türkiye’nin iktidar sorunu var ama Türkiye’nin ondan önce bir muhalefet sorunu da var.” dedi.

İnce ayrıca Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılışı ve geri dönüşüyle ilgili “Sayın Akşener masada ‘kazanacak aday istiyorum’ dedi, masadan kalktı. Aynı mahfiller Meral Akşener’e neler söylemediler. CHP Genel Merkezi’ndeki trollerin gazabına uğradı.” sözlerini kullandı.

İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na Ali Babacan üzerinden yüklendi. İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu, Ali Babacan’ı yüce divana gönderecekti. Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor. Buradan nasıl bir umut çıkar, birisi anlatsın bana.” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK ÇAĞRISI

İnce, CHP ve İYİ Parti’ye “Türkiye’ye ittifak öneriyorum, CHP-İYİ Parti-Memleket Partisi cuk oturur. Atatürk’te laiklikte, bağımsızlıkta sorun olmaz. Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaz.” sözleriyle ittifak önerisinde de bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir