İnce’den Babacan’a sert tepki! ‘Bu FETÖ ağzıdır’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim sürecini CNN Türk’te Hakan Çelik’le Hafta Sonu programında konuştu.

İnce’den Babacan’a sert tepki! ‘Bu FETÖ ağzıdır’

Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle; Muhalefetin gündeminde ne var. Bana kızanlara söylüyorum. Bana niye kızıyorsunuz? Ben iktidarın memleketi nereye getirdiğini anlattım. Uçurumun kenarında. Muhalefet böyle bir ortamda nelerle gündeme geldi? Türk Bayrağı… CHP Genel Merkezi’nde baısn toplantısı düzenlendi bir danışman. Türk Bayrağı kaldırılmış. Tartışıldı mı bu? Tartışıldı. Peki ‘Anayasadan Türklüğü çıkaracağız’ dedi mi Ali Babacan, dedi. ‘Devrim kanunları eskidi artık’ dedi mi, dedi. ‘Avrupa Birliği bize aferin diyecek’ dedi mi, dedi. Çözülmüş bir sorun olan başörtüsünü yeniden gündeme getirdi mi Kılıçdaroğlu, getirdi. ‘6 lider imzalayacak, Cumhurbaşkanı bu kurala uyacak’ yani partili Cumhurbaşkanı istemiyorduk şimdi parti başkanlarının emrinde bir Cumhurbaşkanı… Davutoğlu bunu söyledi mi, söyledi.

Daha vahimi CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu çıkıp Atatürk ve İnönü’ye faşist dedi mi, dedi. Peki bütün bunlar ortadayken İHA ve SİHA’larla ilgili bir başarı söz konusuyken ‘Onlara dokunacağız’ dedi mi Babacan, onu da dedi.

“YETER! SÖZ MİLLETİNDİR” SLOGANI

Daha da vahimi burada bunca yoksulluk varken derin bir yoksulluk iliklerine kadar işlemişken dönüp dolaşıp ‘muhtarlara yardımcı atayacağım’ dedi Kılıçdaroğlu. Gerçeklikten kopmuş bir iktidar var, gerçeklikten kopmuş bir muhalefet var ve bütün bunların ortasında slogana bakıyorum ‘Yeter! Söz milletin’ diyor. 1950’de bunu kim söylemiş? Demokrat Parti. Kime karşı söylemiş? İktidara karşı söylemiş.

 

Muhalefette kim var? Demokrat Parti var. Yanında CHP var. Bunu Demokrat Parti, CHP’ye demiş. İkisi yan yana. Milli Birlik Komitesi’nin bildirisini Türkeş okumuş. Türkeş’in partisi iktidar partisinin yanında. ‘Yeter! Söz milletindir’ diyorsun Genel Merkezi’ne onu asıyorsun. Takıldığın yer burası mı? Buna mı kaldın yani? Karıştı her şey birbirine.

İNCE’DEN BABACAN’A SERT TEPKİ: “BU NASIL BİR FETÖ AĞZIDIR?”

Umutsuzluğa düşüyor insanlar. Gerçeklikten kopmuşlar. Diyor ki; ‘Kedi maması 150 lira. Peynir 200 lira. Alamıyorum. Geçinemiyorum. Beslenemiyorum. Kiramı ödeyemiyorum.’ diyor, muhalefetten cevap; ‘Öyle işler yapacağız ki Avrupa bize ‘aferin’ diyecek.’ Bu nasıl bir komplekstir? Bu nasıl bir FETÖ ağzıdır? Bu nasıl bir emperyalist uşaklığıdır. Bu nasıl bir teslimiyettir? Böyle bir şey olamaz. Avrupa’nın aferinine ihtiyacımız yok bizim ama milletin aferinine ihtiyacımız var. Bir ulusal, milli duruş lazım. Siyaseti yaparız. Bugün o kazanır, yarın biz kazanır. Bir duruş lazım. Sonra bunu toparlamaya çalışacaksın. Bu olamaz.

“ATATÜRK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Atatürk olmayan metne imza atmam. Atatürk’e faşist diyen birini o gün atarım partiden. Memleket Partisi’nde çıksın biri Atatürk’e faşist desin. Partiyi kapatırım. Bana niye gittin diyenlere bu yüzden gittim işte. Atatürk kırmızı çizgimizdir.

6’LI MASANIN MUTABAKAT METNİ İÇİN NE DİYOR?

Laiklik yok hiç. Memleket Partisi’nin kırmızı çizgisidir laiklik. Laik bilimsel ve parasız bir eğitim. Yok ama bu metinde. Tarattım tek tek. Mesela ne yok? İstanbul Sözleşmesi yok. Eğitim yok. Eğitim nasıl olacak? Tarikatlara teslim edilecek mi, edilmeyecek mi? Kürt sorunu yok. Nasıl çözülecek? Korona yok. Bir pandemi yaşamışız. Yeni bir salgın yaşarsak ne yapacağız? Bu yok. Cemevleri yok. Ben Memleket Partisi adına söz veriyorum. 45 gün içinde Cemevleri’nin hukuki statüsünü tanıyacağız. İbadethane Statüsü…

Libya Tezkeresi’nde ne yapacaklar? İYİ Parti ‘evet’ dedi, CHP ‘hayır’ oyu verdi. Bir daha Libya tezkeresi geldiğinde ne yapacaklar.

‘6’lı masadan bir davetin gelmesi durumunda Memleket Partisi ne yanıt verir? sorusunu cevaplayan İnce, ‘Öyle bir davet yok. Öyle bir beklentim de yok. Ben olursam orada Atatürk olur. Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz. Olmayacak duaya amin denmez. Ben önemli olan ilkeleri, doğruları söylemektir. Ben diyorum ki; markette et üretimi pahalı. Nerede üretiliyor bu? Ahırda merada. Arkadaş oradan başlayıp sona gelmen lazım.’ ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı adayı olacağını da açıklayan İnce, ‘Benim hazine yardımım yok. Benim belediyelerim yok. Holdinglerim yok arkamda. 100 bin vatandaşımız bana imza verirse, millet para alacak aday olmak için biz 1 milyona yakın para vereceğiz. 100 bin de imza toplayacağız. İşimiz zor ama imkansız değil. Masadaki 4 partiden daha çok oy alıyoruz. Biliyorum ben bunu.’ dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir