MÜSİAD’dan EYT açıklaması: İşveren de gözetilmeli

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, EYT düzenlemesiyle ilgili; çalışanın hakkını korurken bir yandan da mutlaka işverenin gözetilmesi gerektiğini söyledi. Asmalı, çalışanların toplu parayla ilgili beklentileri olabileceğini ifade ederek, “Biz hiçbir zaman çalışanların tazminatının taksitlendirilmesini istemedik. Bizim kastettiğimiz, bu finansmanda devletin yardımcı olması.” dedi.

MÜSİAD’dan EYT açıklaması: İşveren de gözetilmeli

MÜSİAD Stratejik Araştırmalar Komisyonu ve Ekonomik Araştırmalar Birimi’nin katkılarıyla hazırlanan “Küresel Ekonomiyi Yeniden Düşünmek” başlıklı MÜSİAD 2022 Ekonomi Raporu, MÜSİAD genel merkezde tanıtıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin, MÜSİAD Stratejik Araştırmalar Komisyonu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu ile raporun hazırlanmasına katkı sunan Prof. Dr. Servet Bayındır, Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, Prof. Dr. Mehmet Saraç ve Doç. Dr. Yusuf Dinç’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması sürecini hızlandıracak yol haritasına yönelik somut tespitler ve öneriler paylaşıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, raporun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle ilgili de konuştu.

‘EYT’DE ÇALIŞANIN HAKKINI KORURKEN İŞVERENİN DE GÖZETİLMESİ GEREKİYOR’

Asmalı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme konusunda çalışanın hakkını korurken bir yandan da mutlaka işverenin gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Asmalı’nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

‘HİÇBİR ZAMAN ÇALIŞANLARIN TAZMİNATININ TAKSİTLENDİRİLMESİNİ İSTEMEDİK’

Bu durumun işverene birtakım yükleri olacak. Biz hiçbir zaman çalışanların tazminatının taksitlendirilmesini istemedik. Çünkü onların da toplu parayla bir beklentileri olabilir. Dolayısıyla onların eline o toplu paranın geçmesi lazım. Bizim kastettiğimiz, bu finansmanda devletin yardımcı olması, ucuz finansman sağlaması vesaire”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir