Mustafa Şentop, Bursa’da iftar programına katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Mustafa Şentop Bursa’da Hukukçular ile iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Şentop, “Cumhur İttifakı ilkeler üzerine bir mefkûre üzerine kurulu bir ittifak. Karşımızda da bir ittifak vardır. Şimdi eser yok, çünkü yalnızca Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kuruldu. Hiçbir ilkesi yok. Tek mefkûresi Cumhur İttifakının kaybetmesi.” dedi.

Mustafa Şentop, Bursa’da iftar programına katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Mustafa Şentop gerçekleştirdiği Bursa ziyaretinde Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhur İttifakı Hukukçuları ile iftar programına katıldı.

Seçimde görev alacak hukukçulara seslenen Şentop, herkesin bulunduğu mevzilerde çalışması ve görev yerini ne olursa olsun terk etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Seçime son dört gün kaldı. Seçim günü ne cumhurbaşkanımız ne sayın Bahçeli ne milletvekilleri hiçbiri parti adına çalışmayacak. Pazar günü parti adına sadece sandıklarda görevli arkadaşlarımız çalışacak. Bizim şiarımız, sayın Cumhurbaşkanımız da daha önce seçilip sandıkta kazanılır diyordu. Bunun örneklerini yakın zamanda da gördük. Biz çok kritik seçimler geçirdik. Bazı seçimleri sandıklara hakim olamadığımız için kaybettik. Kısa süreli ama ehemmiyeti büyük olan bir görevden bahsediyoruz. Mayıs ayında Türkiye’yi kimin yöneteceğini seçtik şimdide şehrimizi, mahallemizi yönetecek yöneticiyi seçeceğiz. Bu seçimle Türkiye’de bir devir kapanacak. Mayıs ayında da Cumhur İttifakı olarak beraberdik şimdi yine bir aradayız. Cumhur İttifakı ilkeler üzerine bir mefkûre üzerine kurulu bir ittifak. Karşımızda da bir ittifak vardır. Şimdi eser yok çünkü yalnızca Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kuruldu. Hiçbir ilkesi yok. Tek mefkûresi Cumhur İttifakının kaybetmesi.

‘YENİ BİR SİYASİ DÖNEME İMZA ATACAK BiR SEÇİM’

“Bu seçimle beraber inşallah Türkiye yeni bir siyasi döneme ve atmosfere girecek. Her şey yerli yerine oturmaya başlayacak. Seçim ve seçim günüyle ilgili fevkalade bir hassasiyet ve cesaret içerisinde olmamız gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nda siyasi partilerin temsilcileri bulunuyor, oy hakları yok. il seçim kurullarında yine temsilciler var, oy hakları yok. Ama seçim kurullarında oy hakkı da olmak suretiyle siyasi partilerin temsilcileri bulunuyor. Sandıklarda yine aynı şekilde siyasi partilerin görevlendirdiği kişiler bulunuyor” diye konuştu.

‘SANDIKLARDA USULSÜZLÜKLERE MÜSAADE ETMEYİZ’

Şentop, “Türkiye’de kamu kurumu niteliğinde tırnak içerisinde sivil toplum kuruluşları var. Bunlar o partilerin eksiklerini gediklerini kapatmak için harekete geçiyorlar. Kendilerini doğuştan yetkili görüyorlar. Halbuki siyasi partilerin görevlendirmesine ancak bu süreçte dahil olabilirler. Bu bakımdan sandıklarda ortaya çıkabilecek usulsüzlüklere müsaade etmemek lazım. Sonuç itibariyle sandıklarda seçim süreçlerinin nasıl yükümleyeceği kanunla belirlenmiş. Yüksek Seçim Kurulu buradaki işlemlerle ilgili bir genelge yayınladı. Bu çerçevede hassasiyet göstermeniz lazım. Bir oy bile çok şeyi değiştirebiliyor. Bu yüzden pazar günü siyasi partimizin, ittifakımızın hatta bütün Türkiye’nin yükü bizim omuzlarımızda o gün itibariyle düşünerek hareket etmek mecburiyetindeyiz. O gün bina sorumlusundan, sandık görevlisine kadar merkeze bağlı olarak hareket etmelerinde fayda var. Bazen bir yerde yaşanan. bir başka yerde yaşanma ihtimali söz konusu olabilir. Onu önlemek için harekete geçmek gerekebilir. Dolayısıyla çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir günlük görev ama öncesinde yapılan bütün çalışmaların hasılatını ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİNE VARABİLMESİ İÇİN SANDIK BAŞINA

Cumhur İttifakı Hukukçuları iftar Programına kısa süreli katılım sağlayan Bursa AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, “Türkiye’nin hedeflerine varabilmesi için bu seçimi kazanmamız gerekiyor” dedi.

Biz bu hafta sonu yapılacak olan seçimde Türkiye’nin istikrarına desteği yinelersek önümüzde cumhurbaşkanlığı merkezi İdare için bir dört buçuk yıl yerel yönetimler içinde beş yıl tam istikrarlı dönem elde etmiş olacağız. Türkiye’nin hedeflerine varabilmesi için bu seçimi kazanmamız gerekiyor. Çok yönlü reformlarla sistemi beslemek, değiştirmek zorundayız” dedi.

Gelişimde gecikmenin affı olmadığını vurgulayan Ala, şu ifadeleri kullandı;

“Gecikmenin maliyeti tarihte hiç olmadığı kadar yüksektir. Bugün yapmanız gereken işi bugün yapmazsanız, önümüzdeki dönemde onu yapabilme ihtimaliniz de çok daha zor olacaktır. Siz hukukçu arkadaşlarımdan ricam, Lütfen lütfen sandık kurullarında hukukun, adaletin, doğru işlemesini temin edin. Orada sandık kurullarında bulunan kişilerden daha yetkili kimse yoktur” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir